Quantcast

S. Kairys: siūlomi atlaisvinimai leis atverti kultūros sektorių

Siūlomi karantino atlaisvinimai leis atverti visą kultūros sektorių, todėl vėliau bus galima spręsti tik paprastesnį auditorijos dydžio klausimą, sako kultūros ministras Simonas Kairys.

„Mums svarbu, kad visos įstaigos kultūros srityje jau pradėtų veikti, pradėtų galvoti, kaip grįžti pas savo žiūrovą, žiūrovai irgi grąžintų savo įprotį lankytis kultūros įstaigose“, – BNS ketvirtadienį sakė ministras.

„Mes atveriame praktiškai visą kultūros sektorių saugia dalimi ir mums realiai bus lengvesnis procesas, nes liks toliau tik diskusija arba keitimai, susiję su auditorijos dydžiu“, – kalbėjo jis.

Vyriausybė vėliau ketvirtadienį svarstys karantino atlaisvinimus, pagal kuriuos nuo balandžio 19 dienos būtų leidžiama atidaryti kino teatrus, profesionaliojo scenos meno įstaigas, organizuoti renginius su žiūrovais lauke ir patalpose.

Visais atvejais bendras žiūrovų skaičius turėtų neviršyti 50 žmonių, jie galėtų dalyvauti tik sėdėdami, užimdami ne daugiau 30 proc. visų sėdimų vietų patalpoje.

Pasak S. Kairio, kiek šie ribojimai bus įgyvendinami ir ar įstaigoms apsimokės atsidaryti jiems egzistuojant, paaiškės išbandžius juos praktiškai. Diskusijų su kultūros sektoriumi metu nustatyta, kad 30 proc. salės užpildymas yra „minimumas, nuo ko galėtų pradėti kvėpuoti“ įstaigos.

Jo teigimu, per balandį bus vertinama, kaip esami atlaisvinimai pasiteisina ir, esant reikalui, gegužę galėtų būti daromos tolesnės korekcijos.

Kultūros įstaigos buvo uždarytos pernai lapkričio pradžioje, paskelbus antrąjį visuotinį karantiną. Prieš kelias savaites jau leista dirbti daliai kultūros įstaigų – muziejams ir bibliotekoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių