Quantcast

Rokiškyje – kalbotyros vasaros mokykla ir muzikos festivalis

Liepos 31 – rugpjūčio 7 dienomis Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijos Salų dvare, jau aštuntą kartą vyks tarptautinė kalbotyros vasaros mokykla "Academia Grammaticorum Salensis Octava".

Šiemet mokykloje dalyvaus kaip niekad daug lingvistų iš Lietuvos ir užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Vokietijos, Norvegijos. Tai liudija ne tik nuolat augantį mokyklos populiarumą, bet ir jos veiklos reikšmingumą, rašoma organizatorių pranešime.

Mokyklos tikslai – supažindini su aktualiomis pasaulinės lingvistikos tyrimų temomis, naujausiais pasiekimais, skatinti Lietuvos ir užsienio lingvistų profesinį bendravimą ir bendradarbiavimą, rašyti ir, išvertus į lietuvių kalbą, išleisti vasaros mokyklos paskaitų pagrindu parašytas knygas, kuriose išdėstyti šiuolaikinių lingvistikos krypčių pagrindai. Šiemet vasaros mokykloje paskaitas skaitys Peter Arkadiev (Maskva), Axel Holvoet (Vilnius), Agata Kochańska (Varšuva), Jadwiga Linde (Varšuva), Ekaterina Rachilina (Maskva), Vladimir Plungian (Maskva), Wolf-Dieter Syring (Hamburgas),

Kalbotyros vasaros mokyklos vadovas ir pagrindinis variklis – Varšuvos ir Vilniaus universitetų profesorius Axelis Holvoetas, mokyklos rengėjas – asociacija "Academia Salensis", partneriai – Vilniaus universitetas, Vilniaus pedagoginis universitetas ir Klaipėdos universitetas.

Mokyklos rengėjams svarbi ne tik mokslo idėjų sklaida, bet ir kultūros plėtra, todėl jau tradiciniais tapo mokyklos metu rengiami muzikos festivaliai. Šiemet festivalio programoje: liepos 31 d., 18 val., mažiesiems žiūrovams Nijolės ir Vitalijaus Mazūrų lėlių teatro spektaklis "Ožka Paryžiuje", rugpjūčio 1 d., 18 val., koncertuos Kauno styginių kvartetas, rugpjūčio 4 d., 18 val., ansamblio "Luz de Luna" iš Belgijos koncertas, rugpjūčio 5 d., 18 val., koncertuos YAMAHA muzikos mokyklos moksleivių sunkiosios muzikos grupė "Dark Presence". Visi renginiai nemokami.  

 


Šiame straipsnyje: kalbotyramuzikos festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių