Quantcast

R. Jarmalavičiaus kūrybai – tarptautinis Metų fotografo titulas

  • Teksto dydis:

Lietuvos strateginės komunikacijos konsultanto, „Publicum” įmonių grupės vadovo Ričardo Jarmalavičiaus kūryba įvertinta Metų fotografo titulu pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards 2016“.

Tarptautinė komisija, vadovaujama pasaulinio garso fotografo Andrea Constantini (Andrėjo Konstantinio), prestižinį titulą R. Jarmalavičiui skyrė konkurso kelionių kategorijoje už nuotrauką „Paskutinis apkabinimas. Germanwings skrydis Nr.4u9525“.

2015 metų kovo 24 d. pasaulį sukrėtė tragiškai nutrūkęs „Germanwings” skrydis Nr.4u9525 iš Barselonos į Diuseldorfą. 150 žmonių žuvo, psichinių sutrikimų turėjusiam pilotui nukreipus lainerį į kalnus.

Prisimena keleivių veidus

R. Jarmalavičius buvo vienas paskutiniųjų, mačiusių šio skrydžio keleivius dar gyvus – kartu su jais ėjo pro patikrą Barselonos oro uoste.

„Aš į Vilnių pakilau gal po kokių dešimties minučių. Ir iki Alpių skridome iš paskos. Iki šiol prisimenu kai kuriuos „Germanwings“ keleivių veidus, kuriuos mačiau pirmą ir paskutinį kartą. Prisimenu jauną moterį, su kuria apsikeitėme šypsenomis, lėtapėdį vyrą, kuris mane supykdė, neskubėdamas pasiimti nuo konvejerio savo lagamino. Prisimenu pulkelį klegančių vaikų. Visi skubėjome. Kaip visada. Pamiršdami, kad kiekvienas atsisveikinimas, kiekvienas apsikabinimas gali tapti paskutiniu“, – pasakojo R. Jarmalavičius.

Tarptautinį pripažinimą pelniusią nuotrauką fotografas padarė praėjus mėnesiui po tragiško įvykio – greta tų pačių laipinimo vartų, pro kuriuos „Germanwings“ keleiviai pakilo į paskutinį savo skrydį.

Didžiausias hobis

„Hotshoe Black & White Photography Awards 2016“ apdovanojimai pernai skirti iš viso 25 nuotraukoms. Šį konkursą organizuoja žinomi fotografijos žurnalai „Hotshoe“, „Adore Noir“, „Dodho“ ir „Photographize“.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai vienai didžiausių Baltijos šalyse „Publicum“ komunikacijos įmonių grupei.

Pasak R. Jarmalavičiaus, fotografija yra didžiausias jo hobis. Vyras jau yra pelnęs ne vieną tarptautinį fotografijos apdovanojimą, jo nuotraukos publikuotos įvairiose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos fotografijos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių