Quantcast

Rašytojų sąjungos premija: už esė rinkinį įvertintas M. Kvietkauskas

Sausio 6-ąją, Trijų karalių dieną, Rašytojų klube bus teikiama tradicinė Rašytojų sąjungos premija.

Šiemetės premijos laureatu tapo literatūrologas, poetas ir eseistas Mindaugas Kvietkauskas už didelės meninės vertės literatūros kūrinį „Uosto fuga“. Premijos dydis - 1 000 eurų.

Esė rinkinys „Uosto fuga“ - tai asmeninė kelionė per XXI a. pradžios kultūros kraštovaizdį. Savojo miesto gatvėmis ir Europos erdvėmis. Istorijos labirintais ir dabarties kryžkelėmis. Su nelauktais atradimais ir pokalbiais.

M. Kvietkauskas - literatūrologas, poetas ir eseistas, savo rašymu jungiantis kūrybą, mokslą ir lituanistikos darbus. Jis yra docentas, humanitarinių mokslų daktaras.

Dailininkė Sigutė Chlebinskaitė už knygą „Uosto fuga“ apdovanota 2016 metų gražiausių knygų rinkimuose.

Panevėžyje 1976 m. gegužės 27 d. gimęs M. Kvietkauskas 1994-2000 m. studijavo lietuvių filologiją Vilniaus universitete. 1999-2008 m. dirbo kritikos redaktoriumi žurnale „Metai“, 2002-2003 m. studijavo judaiką (jidiš kalbą ir literatūrą) Oksfordo universiteto Hebrajų ir judaikos studijų centre.

2006 m. VU apgynė daktaro disertaciją „Ankstyvasis literatūrinis Vilniaus modernizmas (1904-1915)“, kuri pelnė Jaunųjų mokslininkų sąjungos ir Gerhardo Ruefo Stiftungo premiją kaip geriausia tų metų Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų disertacija.

Nuo 2008 m. M. Kvietkauskas - Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorius.

Laureato pagerbimo vakarą ves Rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas. Šventėje dalyvaus rašytojai Danutė Kalinauskaitė, Giedrė Kazlauskaitė, laureatas M. Kvietkauskas, vertėja, lietuvių literatūros tyrinėtoja dr. Beata Kalęba, dailininkė S. Chlebinskaitė, kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių