Quantcast

Rašytojas M. Kundera atgavo Čekijos pilietybę

  • Teksto dydis:

Čekų rašytojas Milanas Kundera atgavo Čekijos pilietybę, praneša šalies žiniasklaida.

M. Kundera tuometinės komunistų valdomos Čekoslovakijos pilietybės neteko išvykęs į Prancūziją XX a. 8-ajame deš.

Čekijos dienraštis „Pravo“ paskelbė, kad M. Kundera ir jo žmona Vera Čekijos pilietybę iš šalies ambasadoriaus Paryžiuje atsiėmė lapkričio 28 d.

„Jie nuoširdžiai džiaugėsi. Jie supranta, kad tai jų gyvenimo nepakeis, bet jie tikrai pajuto šį simbolį, kuris jiems buvo labai svarbus“, – „Pravo“ sakė ambasadorius Petras Drulakas.

90-ies M. Kundera iš savo gimtosios šalies į Prancūziją išvyko 1975 m., po ketverių metų jis neteko Čekoslovakijos pilietybės, o 1981-aisiais tapo Prancūzijos piliečiu.

Čekoslovakija skilo į Čekiją ir Slovakiją 1993 m., praėjus ketveriems metams po keturis dešimtmečius trukusios komunistų valdžios atsikratymo.

M. Kundera retai būna Čekijoje, tikriausiai didžiausias jo įsitraukimas į gimtosios šalies vidaus reikalus buvo 2008 m., kai vietos žurnalas apkaltino jį buvus policijos informatoriumi komunistų valdžios laikais. Pats M. Kundera tokius kaltinimus vadino „visišku melu“.

M. Kundera žinomas savo romanais, tokiais kaip „Pokštas“ (1967 m.), „Juokingos meilės“ (1979 m.), „Nepakeliama būties lengvybė“ (1984 m.) ir „Nereikšmingumo šventė“ (2013 m.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių