Quantcast

Projektas kviečia leistis į žaismingą ir paslaptingą kelionę po Lietuvos pilis ir dvarus

  • Teksto dydis:

Šią vasarą Lietuvos pilys ir dvarai vėl svetingai atveria sodybų duris, parkų vartus ir kviečia leistis į žaismingą ir labai rimtą, paslaptingą kelionę po Lietuvos pilis ir dvarus. Projektas vyks ir jame sudalyvauti norintys lankytojai bus laukiami net iki 2023 m. spalio 30 d.

Atvykti ir atrakinti istorinio kultūros paveldo objektų duris kviečia pilys ir dvarai visoje Lietuvos teritorijoje. Aplankyti galima skirtingus dvarus – ir atstatytus, vėl atgijusius, dažnai kultūros ir tradicijų puoselėjimo veiklų pilnus istorinius objektus, ir dar restauruojamus. Čia – kiekvieno iš mūsų praeities ir identiteto dalelė.

Kiekviename šių metų kelionių projekto „Pažinkime Lietuvos dvarus“ dalyvių objekte lankytojai galės gauti simbolinius raktus, juos rinkti kaip patirties prisiminimo ženklus ir dalyvauti žaidime. Raktas – šio projekto simbolis, užuomina į dvarą ar pilį, galimybę atverti duris į naujus kultūros paveldo atradimus. Lankydamiesi Lietuvos pilyse ir dvaruose viso projekto laikotarpiu keliautojai patirs naujų įkvėpimų ir įspūdžių, atras pilyse ir dvaruose vykstančias veiklas arba ypatingą juos supančią aurą, o projekto pabaigoje ne tik turės puikių prisiminimų kolekciją, bet ir galimybę laimėti prizų.

Kurioje dvarvietėje besisvečiuojant galima atrasti vieną ilgiausių Lietuvoje pėsčiųjų tiltą, kurio dvaro parke galima pamatyti fundatoriaus inicialų formos vandens telkinius, kuri Lietuvos pilis – pilis apsimetėlė, o kuri itin persmelkta sakralinės dvasios, – viskam sužinoti tereikia šiek tiek smalsumo ir nusiteikimo leistis į kelionę po gražiąją mūsų šalį.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos kartu su Latvijos ir Estijos partneriais 2018 m. rengtas projektas, kvietęs keliauti ir pažinti Baltijos šalių dvarus, labai pasisekė.

Tarp pirmųjų šių metų kelionių projekte dalyvaujančių objektų – Biržų, Medininkų, Tauragės, Panemunės, Trakų salos ir Trakų pusiasalio pilys. Iš Lietuvos dvarų pirmieji žaidime dalyvauti pakvies Alantos, Antašavos, Aukštosios Fredos, Bistrampolio, Burbiškio, Ilzenbergo, Kelmės, Kuršėnų, Lipliūnų, Liubavo, Markučių, Paežerių, Paliesiaus, Plungės, Rokiškio, Tuskulėnų, Verkių dvarai.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos kartu su Latvijos ir Estijos partneriais 2018 m. rengtas projektas, kvietęs keliauti ir pažinti Baltijos šalių dvarus, labai pasisekė. Sulaukta nuostabių atsiliepimų ir klausimų, ar bus, kada bus rengiamas dar vienas toks kelionių ir pažinimo žaidimas. Džiugina, kad 2022 m. vasarą keliautojai ir vėl laukiami, kviečiami atrakinti vis naujas duris į praeities istorijas saugančius paveldo objektus.

Norėdami dalyvauti projekte, keliautojai turi apsilankyti projekto interneto svetainėje www.lietuvosdvarai.lt ir atsispausdinti keliautojo kortelę. Kortelę lankytojai galės gauti ir kiekvienoje projekte dalyvaujančioje pilyje ar dvare.

Kiekviename aplankytame projekto dalyvių objekte keliautojai turės galimybę gauti simbolinį raktą – lipduką, paliudijantį, kad apsilankė. Raktas – namo, šiuo atveju, pilies ar dvaro, simbolis, atveriantis duris į įvairius paveldo objektus.

Lipdukus iš kiekvienos pilies ar dvaro lankytojai galės rinkti savo keliautojo kortelėse. Surinkę bent penkiolika lipdukų dalyvaus loterijoje, patys aktyviausi keliautojai bus pakviesti į baigiamąjį renginį viename iš dvarų.

Norėdami dalyvauti loterijoje, keliautojai savo korteles su surinktais lipdukais pateiks bet kuriam iš projekto dalyvių pilių ar dvarų arba atsiųs Lietuvos pilių ir dvarų asociacijai paštu, arba nuskenuotus e.paštu. Kiekvienas keliautojas gali pateikti tik vieną kortelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vos

vos portretas
ne teleloto ............. laimėsim ir patikėsim lipdukais ''projekto''

R

R portretas
Yra kuo pasigrožėti ir Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių