Quantcast

Prof. V. Landsbergis: Knygų mugė yra Lietuvos gyvybės ženklas

Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre nusidriekė ilga eilė norinčiųjų gauti profesoriaus Vytauto Landsbergio autografą ant jo pristatomos knygos „Kačerginės paveikslėliai“. Paklaustas, ką mano apie Vilniaus knygų mugę, prof. V. Landsbergis pabrėžė, kad ji yra Lietuvos dvasinės gyvybės įrodymas.

„Kai pamatai, koks yra žmonių susidomėjimas muge, ir jis vis auga, tai net abejonių nekyla, kokia svarbi yra šita mugė. Dar tik pirma diena. Tai yra didelis įvykis ir tai, kad šis įvykis yra tęstinis - 20 metų - čia mūsų gyvybės ženklas. Tai rodo, kad mes gyvename, dvasiškai gyvename. Ir mes norime gyventi - tai įrodymas“, - Eltai sakė prof. V. Landsbergis.

„Kol bus lietuvių, skaitančių knygas, tol bus reikalinga ir knygų mugė“, - pridūrė profesorius ir pabrėžė, kad yra dirbama ta linkme, kad skaitančiųjų nemažėtų.

Profesoriaus V. Landsbergio parašą gavęs Vilniaus universitete politikos mokslus kremtantis pirmakursis Vytautas netvėrė džiaugsmu: „Labai tinkamu metu tinkamoje vietoje atsidūriau. Žiūrėdamas mugės programą, aš nepastebėjau, kada ir kur žymūs didžiausi žmonės autografus dalins. Man labai svarbu buvo gauti V. Landsbergio parašą, nes jis buvo valstybės kūrėjas, o dabar jis yra savotiškas atkūrėjas, vertybių atkūrėjas.“

V. Landsbergio knygą „Kačerginės paveikslėliai“ išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla. Knygoje suguldyti V. Landsbergio memuariniai vaizdeliai bei nuotraukos iš šeimos albumo aprėpia 1936-1944 m. laikotarpį. Kūriniams būdinga dokumentinio tikrumo ir beletristinio pasakojimo jungtis. Vaiko ir paauglio akimis matomos Kačerginės gyvenimo realijos, artimi žmonės, tada buvę ar vėliau tapę Lietuvai žinomomis asmenybėmis (Landsbergiai, Jablonskiai, Lozoraičiai, Sodeikos ir kiti), intymia kalba prisiliečiama prie vaizduojamo laiko svarbiųjų situacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Azuolas

Azuolas   portretas
Tai ar perskaitei ta knyga,nekentejau? Jei ne Jo uzsispirimas, Laisve matytum kaip savo ausis. Pagarbiai.

ir "mylimasis" TSKP CK sekretorius Brežniavas,

ir "mylimasis" TSKP CK sekretorius Brežniavas, portretas
sovietiniams ŽMONĖMS rašydavo BEVERTES knygutes / tipo evangelijas/, kaip-Mažoji žemė ir kitas-- negi SENOLIS užsikrėtė ir senatvėje negeba sustabdyti kuriamo NIEKALO

kada bus tiesa

kada bus tiesa portretas
kada isleis kaip naikino savo dokumentus nors brosiurele
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių