Quantcast

Pristatyta paskutinė R. Ozolo knyga

Šiaulių rajono miestelyje Bazilionuose, kurį rašytojas ir filosofas Romualdas Ozolas vadino tėviške, pristatyta paskutinė jo parašyta knyga – romanas „Pradžių knyga“ ir naujausias istorijos ir kultūros žurnalo „Padubysio kronikos“ numeris.

Daugelis, susirinkusių į „Pradžių knygos“ pristatymą, pažinojo jį asmeniškai. Todėl sako nekantriai laukę šios knygos, kurios pagrindinio veikėjo paveiksle nesunku nujausti paties autoriaus asmenybę.

Bazilioniškiai pirmieji į rankas paėmė ir paskutinį, penktąjį istorijos ir kultūros žurnalo „Padubysio kronikos“ numerį. Šis žurnalas yra R. Ozolo įsteigto ir redaguoto žurnalo „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ regioninis priedas.

„Mes dabar turime tokią vadovėlinę medžiagą mūsų jaunuomenei, kuri puikiai ir vaizdžiai susipažintų su mūsų Padubysio esamais archeologiniais radiniais, piliakalniais, senkapiais ir visa kita, kas sudaro tą priešistorę“, – džiaugėsi Bazilionų mokyklos-daugiafunkcinio centro direktorius Rimantas Gorys.

Knygų ir žurnalų leidyba rūpinasi R. Ozolo fondas, siekiantis įgyvendinti ir didžiausią rašytojo svajonę – įkurti Bazilionuose Lituanistikos centrą.

„Čia turėtų būti trys pagrindiniai  fondai – tai Romualdo Ozolo nedalomas fondas, Šiaulių krašto leidiniai ir sena Romualdo svajonė – išeivijos leidinių perkėlimas“, – pasakojo R. Ozolo paramos fondo direktorius Eugenijus Skrupskelis.

Bazilionų Lituanistikos centras įsikurs mokyklos priestate. Čikagos lituanistikos studijų ir tyrimų centras JV jau pažadėjo kaupti jam literatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių