Quantcast

Prezidentūroje apdovanoti gabiausi muzikantai

Jaunieji Lietuvos muzikai, pernai nugalėję tarptautiniuose konkursuose, pagerbti Prezidentūroje ir Vyriausybėje. Tarp laureatų daugiausiai – akordeonininkų ir pianistų.

103 muzikantus ir daugiau nei pusšimtį jų pedagogų sveikino prezidentė, Lietuvos muzikų rėmimo fondas įteikė dovanas. Dvidešimt antrus metus vykstantis laureatų pagerbimas – padėka vaikams, garsinantiems Lietuvos vardą tarptautiniuose konkursuose.

Daugiausiai aukščiausių apdovanojimų pelnė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtiniai – beveik trisdešimt. Talentingais vaikais ir gerais jų pasiekimais džiaugiasi Kauno Juozo Gruodžio konservatorija – vienuolika jos mokinių – tarp laureatų. Viena jų – Ugnė Barysaitė laimėjo didžiajame pianistų konkurse Prancūzijoje.

„Geriausia – pats išėjimas į sceną, kai tu tiesiog atiduodi visą save, kad tik būtų kuo geresnis rezultatas“, – pasakoja pianistė Ugnė Barysaitė.

Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos moksleivė Augustė Emilija Janonytė yra beveik 20-ies konkursų nugalėtoja.

„Aš pradėjau groti ketverių metų, o laimėjau penkerių jau patį pirmą kartą, tai buvo antroji vieta Sauliaus Sondeckio konkurse“, – prisimena smuikininkė A. E. Janonytė.

Pirmą kartą apdovanoti ir mokytojai, laimėję Muzikos pedagogų konkurse Varšuvoje – tai fortepijoninis trio „FortVio“.

„Konkursą mums pasiūlė profesorė Žvirblytė. Toks sutapimas, kad ji mums pasiūlė būtent čia, Prezidentūroje, pereitais metais. Ir mes sugalvojom, kodėl gi ne, nes iš tikrųjų tokių konkursų nėra labai daug“, – teigia pianistė Indrė Baikštytė.

„Vaikai juk mato, kiek mes koncertuojam, kai mes laimim konkursus, ir jie to siekia. Manau, kad tai yra svarbiausia – matyt savo pedagogą taip pat dar tobulėjantį“, – tvirtina smuikininkė Ingrida Rupaitė-Petrikienė.

Pasak Lietuvos muzikų rėmimo fondo, daugelis muzikantų, kuriuos apdovanojo prieš dvidešimt metų, šiandien yra Nacionalinių ir Vyriausybės premijų laureatai, patys moko vaikus.

„Per mūsų gyvavimo laiką, per tą iškilmių organizavimą, mes 22-ą kartą čia, labai suaktyvėjo akordeonininkai. Jei mes dar mažiukus kviestume, tai pusė salės čia būtų, be galo aktyvūs yra akordeono profesoriai, dėstytojai, aktyvūs, profesionalūs. Pianistų daug būna. Smuikininkų galėtų būti daugiau, violončelininkų daugiau, kaip pastebėjot, jų mažokai“, – teigia Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė.

Kūrybinės drąsos laureatams ir jų pedagogams linkėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad jų laimėjimai  yra ir visos Lietuvos kultūros pergalė. Popietę laureatai pagerbti ir Vyriausybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daugiau dziaugsmo

daugiau dziaugsmo portretas
Būtų malonu, kad būtų išvardintos mokinių, mokytojų, mokyklų vardai (kauniečių), kurie buvo apdovadoti LR Prezidentūroje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių