Quantcast

Šalies vadovai pasveikino kompozitorių A. V. Raudonikį jubiliejaus proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino kompozitorių Algimantą Vincentą Raudonikį 85-erių metų jubiliejaus proga.

Pasak šalies vadovės, kompozitorius sukūrė unikalią muzikos legendą – daugybę visai Lietuvai puikiai pažįstamų melodijų, plačiai skambėjusių ir vis dar skambančių dainų šventėse, koncertuose, festivaliuose. Į lietuviškos muzikos aukso fondą įrašyta, žmones įkvepianti įvairiažanrė kūryba ir šiandien yra su malonumu atliekama ir klausoma, ją iš naujo atranda jaunoji karta.

Prezidentė kompozitoriui padėkojo už Lietuvos vardo garsinimą ir garbingo jubiliejaus proga palinkėjo laimingų ir kūrybingų metų, sveikatos ir kasdienės energijos.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Ne kiekvienas sugeba atrasti viso gyvenimo pašaukimą ir dirbti savo darbą išdidžiai, su meile, nuolat siekdamas didžiausio meistriškumo. Menas formuoja išskirtines asmenybes, o kūrybingi žmonės kuria laisvą ir laimingą visuomenę. Jūsų melodijos įrašytos į lietuviškos muzikos aukso fondą, jos nenustoja skambėti ir džiuginti klausytojų. Jūsų išskirtinė veikla Lietuvos kultūriniame gyvenime įprasmina Jūsų atsidavimą menui, žmogui, visuomenei ir valstybei“, – rašoma sveikinime.

Premjeras sukakties proga kompozitoriui nuoširdžiai padėkojo už neįkainojamą indėlį į kultūrą ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje bei palinkėjo gražios ir jaukios šventės, stiprios sveikatos ir energijos.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiaus kavalierius A. V. Raudonikis parašė daugiau kaip 700 įvairių žanrų kūrinių, iš jų apie 500 dainų ir per 100 šokių. Itin populiarios kompozitoriaus dainos, mėgstamos atlikėjų profesionalų ir mėgėjų („Tėvynė“, „Lauksiu tavęs ateinant“, „Švelnumas“, „Laiškas motinai“, „Kur balti keliai“, „Dar širdyje ne sutema“, „Jau vaikystė nuskambėjo“ ir kt.). Be dainų ir šokių, yra parašęs kūrinių simfoniniam, pučiamųjų ir estradiniam orkestrams, liaudies instrumentams bei jų ansambliams, kantatų ir kitokių stambesnių kompozicijų chorams, muzikos vaikams, teatrui, radijui ir televizijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių