Quantcast

Prasidėjo žymiausių „Scanoramos“ filmų kelionė po Lietuvą

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ jau tradiciškai vasaros laikotarpiu keliauja drauge su savo kino mylėtojais – europietiško kino vakarai liepos 7-ąją startavo Palangoje, o nuo liepos 14 d. geriausius ir ryškiausius praėjusių „Scanoramų“ filmus išvys ir Kauno gyventojai bei svečiai.

„Scanorama“ vasaros kino žiūrovams padovanos pasaulyje ir Europoje pripažintus filmus, „Auksinės palmės“ šakelių, „Sidabrinių lokių“, „Oskarų“ nominantus bei laureatus.

„Filmai pasakoja istorijas apie tikrų žmonių laimes ir nelaimes, meiles ir praradimus, apie tai, kas aktualu visais laikais. „Scanoramos“ filmus renkasi ir aukštakakčiai kino gurmanai, ir paprasti mirtingieji, pasiilgę kino žiūrėjimo džiaugsmo, nes jiems geras kinas – šventė, kurioje kiekvienas mūsų gali atrasti dalelytę savęs“, – apie Palangos ir Kauno žiūrovų laukiančias patirtis pasakoja „Scanoramos“ meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Europietiško kino istorijomis su Palangos gyventojais ir kurorto svečiais „Scanorama“ dalijasi jau septintus metus iš eilės. Liepos 7 d. Palangos „Oldman Parke“ startavusi kino programa „Scanoramos vasara“ kiekvieną antradienį visą vasarą žiūrovus žavės ir prancūziška romantika, ir giliomis norvegiškomis dramomis, ir islandišku humoru iki ašarų, ir švedišku juoku pro ašaras – iš viso bus pristatytos aštuonios kino juostos: „Meilė iš pirmo smūgio“ (2014), „Sonja. Baltoji gulbė“ (2019), „Pieno karas“ (2019), „Pašėlusios gastrolės“ (2018), „Kariaujanti moteris“ (2018), „Vasara, 1993-ieji (2017), „Kvadratas“ (2017), „Ateitis“ (2016).

Nuo liepos 14 d. Nepriklausomybės aikštėje Kaune įsikūrusioje miesto erdvėje „Laukas“ antradienio vakarais bus galima stebėti „Scanoramos“ kiną po atviru dangumi – kauniečiams bus pristatytos šie įspūdingiausi praėjusių festivalių filmai: „Pašėlusios gastrolės“ (2018), „Balandis tupėjo ant šakos ir mąstė apie būtį“ (2014), „Tu išnyksti“ (2017), „Rimti žaidimai“ (2016), „Fusis“ (2015), „Garsiau už bombas“ (2015), „Meilė iš pirmo smūgio“ (2014).


Šiame straipsnyje: Scanoramafilmų kelionė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių