Quantcast

Prasideda Berlyno kino festivalis

72-asis Berlyno tarptautinis kino festivalis ketvirtadienį prasideda pasauline premjera – prancūzų režisieriaus François Ozono filmu „Peter von Kant“, kurio veiksmas vyksta karantino metu.

Berlinalė, kuri vyks iki vasario 20 dienos, yra vienas iš pirmaujančių pasaulio kino festivalių kartu su Kanų ir Venecijos – ir vienas iš nedaugelio, atveriančių duris visuomenei.

Tačiau dėl COVID-19 apribojimų sėdimų vietų skaičius Berlinalės kino teatruose sumažės iki 50 procentų. Taip pat nebus nei vakarėlių, nei priėmimų.

Šių metų tarptautinė žiuri, vadovaujama JAV režisieriaus M Night Shyamalano, planuoja prisistatyti ketvirtadienį.

Vėliau tikimasi, kad apie 800 svečių dalyvaus filmo „Peteris fon Kantas“ peržiūroje. Šis filmas – tai Rainerio Wernerio Fassbinderio klasikos „Karčios Petros fon Kant ašaros“ adaptacija, pakeičiant lytį.

Pripažinto prancūzų režisieriaus Francois Ozono filme, pasak festivalio rengėjų, vaizduojama „meilė ir pavydas, viliojimas ir humoras“. Jame vaidina Denisas Ménochet, Isabelle Adjani ir Hanna Schygulla, kuriai dabar 78-eri ir ji originale vaidino žiaurią jauną gundytoją.

Šis filmas – vienas iš 18, kurie varžosi dėl „Auksinio lokio“ – pagrindinio festivalio prizo. Iš viso bus parodyta apie 400 įvairių žanrų, trukmių ir formatų filmų.

Praėjusiais metais „Auksinis lokys“ už geriausią filmą atiteko rumunų režisieriaus Radu Jude satyrai „Bad Luck Banging arba Loony Porn“ („Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno“). Jame mokytojas patenka į bėdą dėl sekso filmo.

Prancūzų aktorė Isabelle Huppert (68 m.) šiemet už viso gyvenimo nuopelnus gaus „Berlinale“ „Garbės auksinį lokį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių