Quantcast

Pekine atidaryta A. Sutkaus fotografijų paroda „Planet Lithuania“

  • Teksto dydis:

Lapkričio 8 d. galerijoje „Xin Dong Cheng Center for Contemporary Art“, esančioje žymiajame Pekino meno kvartale „798“, surengtas fotografo Antano Sutkaus parodos „Planet Lithuania“ atidarymas. Ekspozicijoje rodomi 29 žymiausi fotografo darbai, gerai žinomi Europos ir Pietų Amerikos, ypač Brazilijos fotografijos meno gerbėjams, tačiau Kinijoje A. Sutkaus fotografijos pristatomos pirmą kartą.

„Tai pirmasis šiemet „gyvas“ Lietuvos kultūros pristatymo renginys Kinijoje, kai dėl koronaviruso pandemijos teko atšaukti daugiau nei dešimt suplanuotų renginių. Todėl šio atidarymo reikšmė man, kaip kultūros atašė, yra dvigubai svarbi. Atidarymas praėjo puikiai. Pirmąją parodos dieną ją aplankė apie tūkstantį žiūrovų. Daugeliui jų A. Sutkaus fotografijos tapo netikėtu atradimu. Ypatingą susidomėjimą rodė kolegos iš Prancūzijos, kuriems A. Sutkaus vardas iki šiol nebuvo girdėtas. Kolegoms iš Lenkijos ambasados fotografijose užfiksuoti vaizdai priminė jų vaikystę, kinai žavėjosi iš nuotraukų sklindančia filosofija bei ryškia moters tema, o mes, lietuviai, jautėmės tarsi namuose, apsupti savų vaizdų bei veidų“, – įspūdžiais dalijasi kultūros atašė Kinijoje ir Pietų Korėjoje Tomas Ivanauskas.

Idėja surengti parodą kilo pernai, kai kinų galerininkas ir kolekcionierius Xin Dongas Cheng lankėsi Lietuvoje, kur susipažino su A. Sutkumi. Paklaustas, kas jį patraukė fotografo darbuose, galerininkas lakoniškai atsakė, kad jautrumas, preciziškumas, jausmai, iš kurių svarbiausias – meilė.

Paroda surengta kartu su Lietuvos kultūros institutu, Lietuvos Respublikos ambasada Kinijoje, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija ir Antano Sutkaus fotografijos archyvu.

Paroda galerijoje iki sausio 31 d. Vėliau ji kelis mėnesius bus eksponuojama Lietuvos Respublikos ambasadoje Kinijoje, o pavasarį turėtų iškeliauti į kitus šios šalies miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grandrapi so vid 19

Grandrapi so vid 19 portretas
Gudrūs tie kinai. Netaiko, kaip balalaikininkai į žemesniuosius sluoksnius su paksais ar karbackiais. Ne kinai taiko į intelektualus, nes kinai žino, jog ne karbackio cholopai, ne Guodos žandenos ir ne Uspaschio ledai turi svorį pasaulyje, o tie, kad vadovaujasi protu, tie kas kuria, todėl svarbu visus kuriančius suimti į nagą kuo ankščiau- nuo programuotojų iki fotografų, tada žiūrėk Lietuva ir Tibeto, ir Honkongo, ir Taivano klausimais parsiduos už skatikus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių