Quantcast

Paskelbti geriausi LNBOT solistai

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) geriausiais šių metų operos ir baleto solistais pripažinti dainininkė Viktorija Miškūnaitė bei baleto šokėjas Genadijus Žukovskis.

Geriausiu antraplanių vaidmenų atlikėju išrinktas dainininkas Mindaugas Jankauskas, „Operos viltimi“ įvardytas Šarūnas Šapalas, „Baleto viltimi“ – Karolina Matačinaitė, pranešė teatras.

V.Miškūnaitė geriausios dainininkės titulą pelnė už Manon vaidmenį operoje „Manon“. Šios operos premjera pradėjo LNOBT 2015–2016 metų sezoną. Taip pat V.Miškūnaitė dainuoja Violetą „Traviatoje“, Rozalindą - „Šikšnosparnyje“ bei Mikaelą - „Karmen“.

Geriausiu baleto solistu išrinktas teatro primarijus G.Žukovskis įvertintas už vaidmenis spektakliuose „Čiurlionis“, „Tristanas ir Izolda“, „Bajaderė“, „Spragtukas“, „Miegančioji gražuolė“, „Eglė žalčių karalienė“.

Š.Šapalas apdovanotas už šių metų debiutą operetėse „Šikšnosparnis“ ir „Linksmojoje našlėje“.

Metų baleto vilties premija jaunai balerinai K.Matačinaitei skirta už artistiškumą ir sparčią baleto technikos pažangą.

Tenorą M.Jankauską LNOBT paramos fondas „Orfėjaus lyra“ apdovanos už sukurtus vaidmenis operose „Manon“, „Fidelijus“, „Figaro vedybose“, operetėje „Šikšnosparnis“.

Iškilminga laureatų apdovanojimo ceremonija vyks gruodžio 5 dieną per Jurgitos Droninos gala koncertą.

Tradiciją apdovanoti geriausius metų operos ir baleto solistus LNOBT tęsia keturioliktus metus.

Laureatus renka komisija, kurią sudaro premijų steigėjai, LNOBT meno vadovai bei operos ir baleto kritikai. Jie įvertina solistų per metus sukurtus darbus – naujus vaidmenis ir debiutus ne tik premjerose, bet ir sezono spektaklių metu, aptaria atlikėjų tobulėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Kauno diena gali pasidziaugti kauniecio Mindaugo Jankausko pasiekimais ir įvertinimais. Sveikinimai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių