Quantcast

Parlamentą su šimpanzėmis vaizduojantis Banksy paveikslas parduotas už 9,8 mln. svarų

Londono aukcionų namuose vėlai ketvirtadienį garsaus gatvės menininko Banksy kūrinys, vaizduojantis Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmuose diskutuojančias šimpanzes, buvo parduotas už didesnę kaip 9,8 mln. svarų sumą.

Didžiulio tapyto paveikslo, kuriame politikų vietose britų parlamente pavaizduotos sėdinčios ir diskutuojančios šimpanzės, vertė prieš aukcioną buvo vertinama 1,5-2 mln. svarų. Tačiau praėjus 13 minučių nuo aukciono pradžios paveikslas buvo parduotas už rekordinę sumą šiam menininkui. Pasak aukcionų namų „Sothesby's“, kūrinys parduotas už 8,5 mln. svarų, o su mokesčiais – 9 879 500 svarų.

Keturių metrų ilgio paveikslas „Devolved Parliament“ (Išsigimęs parlamentas) nutapytas dar 2009 metais, tačiau pastaruoju metu paveikslas pradėtas lyginti su pastarojo meto įvykiais Didžiosios Britanijos politikoje – būtent „Brexitu“ – planuojamu Didžiosios Britanijos išstojimu iš Europos Sąjungos (ES) ir dėl jo susidariusią įtemptą padėtį Bendruomenių rūmuose.

Kovo mėnesį paveikslas buvo eksponuojamas Bristolio muziejuje, siekiant paminėti Didžiosios Britanijos pasitraukimą iš ES. Didžioji Britanija turėjo šių metų kovo 29 d. pasitraukti iš ES, bet gilūs politiniai nesutarimai šalyje dėl to, kokio „Brexito“ ji nori, privertė du kartus atidėti šalies išstojimo datą ir dabartinis pasitraukimo terminas yra spalio 31-oji.

„Nutapiau jį prieš 10 metų. Bristolio muziejus grąžino jį ekspoziciją, taip norėdamas pažymėti „Brexito“ dieną“, – kovo mėnesį socialiniame tinkle instagrame rašė menininkas.

Banksy yra pagarsėjęs gatvės menu, o šis paveikslas yra vienas žinomiausių jo tapytų kūrinių. Bristolyje gimęs menininkas itin slepia savo tapatybę, dėl to mažai žinoma apie jį patį, bet vyras pradėjo garsėti praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje politiniais grafičiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. B. d.

B. B. d.  portretas
Tokio paveikslo ir aš noriu... Sėdėčiau prie seimo ir rodyciau zmonems už dyką kas seime mūsų :-)))) nežinau ar kas balsuotų už beždžionės, kurios šūdą mala, bet nedyrba Lt gerovei
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių