Quantcast

Panevėžyje įteikti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“

  • Teksto dydis:

Panevėžio kultūros centre pirmadienį iškilmingai įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“.

Renginio metu pagerbta 16 šalies mokslininkų, visuomenininkų, kūrėjų, pranešė Panevėžio miesto savivaldybė.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes apdovanotas panevėžietis istorikas Petras Juknevičius, korespondentė-savanorė Giedrė Mičiūnienė, poetas, eseistas Donatas Petrošius bei istorikas, pedagogas Povilas Šverebas.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą apdovanoti Troškūnų parapijos klebonas Saulius Filipavičius, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistė Viktorija Aleknavičienė, tarptautinės kompanijos vadovė Daiva Grikšienė bei visuomenininkė Viktorija Jovarienė.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą apdovanojimai įteikti Lietuvos nepriklausomybės akto signatarui Egidijui Bičkauskui, visuomenininkui Algirdui Sinkevičiui, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro istorikui Gintarui Vaičiūnui bei Mažeikių rajono savivaldybės administracijos darbuotojai Gražinai Žukauskienei.

Už savanorystės kultūros sklaidą pagerbti Muzikinio teatro koncertmeisterė, muzikos mokyklos mokytoja Inga Maknavičienė, poetas, vertėjas Vytas Dekšnys, fizikos ir inžinerijos mokytojas Remigijus Pozniakovas bei Lenkų draugijos skyriaus pirmininkė Irena Duchovska.

Seimo įsteigtas medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, bendruomenėms ir asociacijoms.

Kandidatūras medaliui teikia valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti juridiniai asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių