Quantcast

Paaiškėjo Tarptautinio M. K. ČIurlionio pianistų konkurso finalininkai

  • Teksto dydis:

Johanneso Brahmso, Sergejaus Rachmaninovo ir Maurice'o Ravelio koncertai fortepijonui – toks VIII Tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų konkurso finalo „meniu“ paaiškėjo vakar vakare, paskelbus konkurso finalininkus.

Tarptautinės žiuri sprendimu, finaluose lapkričio 16 ir 17 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru ir maestro Modestu Pitrėnu, pasirodys Edvinas Švaikovskis (Lietuva-Lenkija), Gabrielė Sutkutė (Lietuva), Yue Zhangas (Honkongas), Neringa Valuntonytė (Lietuva), Aleksandras Kašpurinas (Rusija) ir Young Ho Parkas (Pietų Korėja). Savo žodį, renkant geriausius, tarti gali ir publika: iki pat finalo pabaigos žiūrovai kviečiami rinkti publikos simpatijų prizo laimėtoją, kurį kitąmet išvys „Kristupo vasaros festivalyje“!

E. Švaikovskis šiuo metu tęsia studijas Diuseldorfo Roberto Schumanno aukštojoje mokykloje. 2019 m. pianistas tapo Hanoverio Frederico Chopino pianistų konkurso finalininku ir laimėjo pirmąją vietą Tarptautiniame Frederico Chopino pianistų konkurse Marianske Laznėse. Edvinas solo yra koncertavęs su Talino, Narvos, Sankt Peterburgo, Maskvos filharmonijos, taip pat Lenkijos radijo, Frederico Chopino universiteto simfoniniais orkestrais, Mozarto kameriniu orkestru.

G. Sutkutė šiuo metu studijuoja Londono karališkojoje muzikos akademijoje. Pianistė yra dalyvavusi daugiau nei 20 tarptautinių ir respublikinių konkursų Lenkijoje, Italijoje, Škotijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Latvijoje, Maltoje, Estijoje, Ispanijoje. 2019 m. ji laimėjo specialųjį prizą III Tarptautiniame pianistų konkurse „City of Vigo“, kurio žiuri pirmininke buvo pianistė Martha Argerich.

Yue Zhangas šiuo metu siekia daktaro laipsnio Monrealio universitete. Yue solo teko groti daugelyje žymių koncertų salių, tarp kurių – Niujorko „Carnegie Hall“, „Sala Cecilia Meireles“ (Rio de Žaneiras), „Salle Bourgie“ ir „Salle Claude-Champagne“ (Monrealis). Pianistas yra Honkongo vyriausybės ir „Yamaha“ stipendiatas.

N. Valuntonytė šiuo metu siekia magistro laipsnio Hanoverio muzikos, teatro ir medijos mokykloje. 2008–2013 ji buvo Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ stipendiatė. N. Valuntonytė koncertuoja ne tik Vokietijoje ir Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Danijoje, Suomijoje, Latvijoje, Estijoje, Austrijoje ir Ukrainoje.

A. Kašpurinas 2014 m. pradėjo studijuoti Sankt Peterburgo valstybinėje Nikolajaus Rimskio-Korsakovo konservatorijoje. Pianistas yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Pianistui teko bendradarbiauti su dirigentais Gintaru Rinkevičiumi, Fabio Mastrangelo, Zaurbeku Gugkaevu, Maximu Fedotovu ir kitais. A. Kašpurino įrašų yra išleidusi „Melodija“.

Young Ho Parkas šiuo metu tęsia magistro studijas Hanoverio muzikos, teatro ir medijos universitete. 2018 m. pianistas pelnė „Grand Prix“ Samicko-Seilerio pianistų konkurse Seule, kas jam suteikė galimybę groti rečitalį „Samick Art“ salėje. Young Ho Parkui yra tekę koncertuoti su Gunpo filharmonijos, Seulo nacionalinio universiteto filharmonijos orkestrais.

Už savo favoritą galite balsuoti iki lapkričio 17 d., 14.15 val. Publikos simpatijų prizo laimėtojui atiteks galimybė groti rečitalį „Kristupo vasaros festivalio“ 2020 m. programoje. Savo balsą atiduoti galite čia.

VIII Tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų konkurso finalas padalintas į dvi dalis. Pirmoji vyks lapkričio 16 d., šeštadienį, 19 val. Jos metu skambinant išgirsime E. Švaikovskį, G. Sutkutę ir Yue Zhangą. Antroji finalo dalis – lapkričio 17 d., 12 val. Jos metu gros N. Valuntonytė, A. Kašpurinas ir Young Ho Parkas. Bilietus į koncerto finalą platina Lietuvos nacionalinė filharmonija. Pianistų konkurso finalinius renginius tiesiogiai transliuos lrt.lt, „LRT Klasika“ ir „LRT Plius“. Lapkričio 17 d., 15.30 val. vyks iškilminga laureatų apdovanojimų ceremonija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių