Quantcast

Operos žvaigždė P. Domingo nepasirodys Tokijo olimpiados kultūriniuose renginiuose

  • Teksto dydis:

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas penktadienį pranešė, kad legendinis ispanų tenoras Placido Domingo (Plasido Domingo) informavo, jog nepasirodys prieš olimpiadą vyksiančiuose kultūriniuose renginiuose Japonijoje.

Komiteto išplatintame pranešime rašoma, kad P. Domingo nusprendė nepasirodyti balandį numatytame renginyje, skirtame apjungti operą ir japonų tradicinį teatrą kabukį.

Naujienų agentūra AP rugpjūtį pranešė, kad kelios dešimtys moterų apkaltino operos žvaigždę, esą jis, naudodamasis savo statusu, spaudė jas lytiškai santykiauti.

Moterys sakė, kad su P. Domingo seksualiniu priekabiavimu susidūrė praėjusio amžiaus 9-ame dešimtmetyje. Kai kurios iš jų tvirtino, kad jų karjera nukentėjo dėl to, kad atstūmė operos žvaigždę.

Po šios kaltinimų bangos JAV operos teatrai atšaukė planuotus operos legendos pasirodymus.

P. Domingo jam reiškiamų kaltinimų nepripažįsta ir tvirtina, kad „visi santykiai visuomet vykdavo abiejų partnerių sutikimu“.

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto balandį planuotame renginyje turėjo pasirodyti ir kabukio žvaigždė Ebizo Ichikawa (Ebidzas Ičikava). Tai turėjo būti vienas iš Japonijos festivalio (NIPPON Festival), skirto propaguoti japonų kultūrą ir įvairovę, renginys.

Per JAV ir kitas Vakarų šalis nuvilnijusi moterų teisių judėjimo #MeToo banga, atkreipusi dėmesį į seksualinį priekabiavimą Holivude ir kitur, Japonijoje faktiškai nebuvo jaučiama. Tai, be kita ko, aiškinama ir faktu, kad moterys čia linkusios nutylėti seksualinio priekabiavimo atvejus, bijodamos priešiškos reakcijos iš visuomenės, kur vis dar itin gaji lyčių nelygybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių