Quantcast

Nusiteikite neskubėti: Europos parkas kviečia gamtą ir meną stebėti lėtai

  • Teksto dydis:

Kaip ir kasmet, Europos parkas kviečia vieną pavasario šeštadienį praleisti ypatingai. Pamažu bundančią parko gamtą ir joje tarsi įaugusius meno kūrinius kviečia stebėti lėtai.

Balandžio 2 d., šeštadienį, Europos parke organizuojamas renginys, kurio tikslas – padėti lankytojams atrasti „lėto“ meno pažinimo džiaugsmą. Šiemet meną patirti drauge kvies edukatorės Justina Kaminskaitė ir Karen Vanhercke, taip pat Vizualinio mąstymo gidų programos dalyviai.

Šiuolaikinio meno muziejaus po atviru dangumi, Europos parko, erdvės – nuostabi aplinka lėtam meno pažinimui. Čia viso pasaulio šiuolaikinio meno kūrėjų darbai atsiskleidžia ypatingoje harmonijoje su natūralia gamta. Žiūrint į meno kūrinį ilgesnį laiką, stebint jį „lėtai“, atveriamas kelias naujiems, visiškai kitokiems atradimams.

Menas lėtai Europos parke – tai atradimų kelionė, tai kiekvienam skirtingi, tačiau tikrai kitokie įspūdžiai.

Atrasti, suprasti ir giliai patirti meną gali kiekvienas žmogus. Ir tam nebūtina eksperto, meno žinovo pagalba. Tačiau norintys padiskutuoti, išgirsti ir pasidalinti savo įžvalgomis taip pat turės galimybę.

Renginys prasidės 11 val. diskusijomis su edukatorėmis Justina Kaminskaite (LT, Registracija) ir Karen Vanhercke (EN, Registracija).

12 val. vyks pokalbiai su Vizualinio mąstymo gidų programos dalyviais ir pasidalinimas savo įspūdžiais, mintimis, atradimais, vaišinantis arbata ir sausainiais.

Renginio dalyviai laukiami 15 min. iki renginio pradžios prie Edukacijos centro pastato.

Europos parko muziejuje eksponuojama daugiau nei šimtas meno kūrinių. Tik šis šeštadienis nėra skirtas pamatyti juos visus ar kuo daugiau.

Nusiteikite neskubėti, negalvokite, kiek užtruksite, ką dar šiandien turite nuveikti... Pasirenkite laikui gamtos ir meno pasaulyje, šiai akimirkai. Stebėkite, tyrinėkite, atraskite naujų matymo ir pajautimo rakursų. Balandžio 2-oji Europos parke bus kitokia – tądien čia laikas ims tekėti lėčiau...

Dalyvavimas su kvietimu, narystės kortele arba muziejaus bilietu.


Šiame straipsnyje: LėtaiEuropos parkasrenginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių