Quantcast

Nuo koronaviruso mirė „Ąžuoliuko“ choro legenda R. Karalis

  • Teksto dydis:

„Šiandien dėl koronaviruso ligos netekome vieno seniausių ąžuoliukų – Rimo Karalio“, – antradienio vakarą apie netektį paskelbta choro „Ąžuoliukas“ feisbuko paskyroje.

Jis chore dainavo nuo pat pirmosios repeticijos 1959 m., o pastaraisiais metais buvo aktyvus „Ąžuolų klubo“ choro dainininkas.

„Senoji dainininkų karta jį atsimins pirmiausia kaip linksmą bičiulį ir nepamainomą tenorą. Karaliai – choro legenda: kartu dainavo du Rimo broliai, du sūnūs, anūkas. Rimo netektis „Ąžuoliukui“ yra labai neordinari. Jis – vienas pirmųjų ąžuoliukų. Jis dirbo „Ąžuoliuke“ kaip mokytojas. Jo rankomis perrašytos ne vienerios natos, iš kurių dainavo „Ąžuoliukas“. Jo broliai – Vytautas ir Kęstutis – ąžuoliukai. Jo vaikai – Paulius ir Tomas – ąžuoliukai. Jo anūkas – Adomas – ąžuoliukas. Tokių dinastijų „Ąžuoliuke“ – reta. Rimo žmona Vida – chorvedė, savo profesinį gyvenimą paskyrusi jaunimo chorui ir vaikų muzikiniam ugdymui. Tai neeilinė šeima „Ąžuoliuko“ kartų kontekste. Reiškiame gilią užuojautą visai Rimo šeimai. Čiūto!“, – rašoma feisbuke. 

A. Stankevičiaus nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Užuojauta.

Ramus

Ramus portretas
Pagarba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių