Quantcast

Netektis: eidamas 65-uosius metus mirė kompozitorius F. Latėnas

Eidamas 65-uosius mirė kompozitorius, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Faustas Latėnas.

Apie tai feisbuke trečiadienio naktį pranešė jo dukra aktorė Elžbieta Latėnaitė.

Valstybės vadovai reiškia užuojautas

Valstybės vadovai reiškia užuojautas dėl kompozitoriaus F. Latėno mirties.

Pasak prezidento Gitano Nausėdos, Lietuva atsisveikina su ryškia talentinga asmenybe, svariai prisidėjusia prie teatrinės kultūros mūsų šalyje plėtros, sukūrusia teatro muzikos fenomeną, gebėjusia muzikine kalba unikaliai atskleisti spektaklio temą ir gylį, paversti muziką visaverte teatrinio vyksmo dalyve.

Pažinojome Faustą Latėną kaip teatro žmogų, tačiau kompozitorius paliko ryškų pėdsaką ne tik Lietuvos kultūros padangėje, bet ir diplomatijoje, politiniame ir visuomeniniame gyvenime.

„Pažinojome Faustą Latėną kaip teatro žmogų, tačiau kompozitorius paliko ryškų pėdsaką ne tik Lietuvos kultūros padangėje, bet ir diplomatijoje, politiniame ir visuomeniniame gyvenime. Tai buvo aktyvus kultūros lauko formuotojas, simbolizavęs naujos nepriklausomos Lietuvos kultūros atgimimą“, – sakė šalies vadovas.

Dėl netekties šalies vadovas liūdi kartu su F. Latėno šeima, artimaisiais ir reiškia užuojautą visai Lietuvos kultūros bendruomenei.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užuojautą artimiesiems dėl kompozitoriaus F. Latėno mirties reiškia savo ir Seimo vardu.

„Faustas Latėnas savo darbais ne tik prisidėjo prie moderniosios Lietuvos muzikos istorijos, bet ir dėjo visas pastangas kuriant nepriklausomos Lietuvos kultūros sektorių ir teatrinę kultūrą jame. Jo vizija ir veikla liks kokybės ir gerovės standartais ateinančioms kartoms. Reiškiu nuoširdžią užuojautą F. Latėno artimiesiems, kolegoms ir jo talento gerbėjams“, – teigia parlamento vadovas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat reiškia užuojautą dėl F. Latėno mirties.

„Anapilin iškeliavo kompozitorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas F. Latėnas. Šio žymaus menininko muzika skamba daugelyje teatro spektaklių, dokumentinių bei vaidybinių filmų, jautri ir emocionali kūryba itin vertinama akademinės muzikos gerbėjų. Kompozitorius taip pat visada domėjosi Lietuvos kultūros politika, prisidėjo prie strateginių sprendimų, meno sklaidos šalyje ir pasaulyje. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, bičiulius, visus, kuriems teko laimė pažinoti šią iškilią asmenybę ir išvysti ryškią talento šviesą“, – sakoma premjero užuojautoje.

F. Latėnas 1989-1991 metais vadovavo Vilniaus teatrui „Lėlė“, nuo 1996-ųjų metus vadovavo Lietuvos valstybiniam akademiniam dramos teatrui, 1999-2000 metais ėjo Nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas. 2000-2004 metais kartu su režisieriumi Rimu Tuminu vadovavo Vilniaus mažajam teatrui.

1996 ir 2004 metais F. Latėnas tapo Lietuvos kultūros viceministru, taip pat ėjo ministro pirmininko patarėjo, Lietuvos kultūros atašė Rusijoje pareigas.

F. Latėnas sukūrė muziką daugiau kaip 200 spektaklių, daugiau kaip 40 dokumentinių bei vaidybinių filmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ty

Ty portretas
Korona kitokiu ligu neturėjo buvo sveikas kaip ridikas

Baisu

Baisu portretas
Nuostabus zmogus, AtA. Nelaiku,dar marias laiko turejo. Elzbieta turetu patikslinti,nuo koronos ar ne,nes apie visos seimos apsikretima tai paviesino feisbuke.

Gaila

Gaila  portretas
Dukra tik rašė , kad po šeimos šventės gavo 8 teigiamus coronos testus , dabar - mirtis ? Testai spalio 22 ? Tėčio mirtis lapkričio 4 ? Labai gaila ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių