Quantcast

„Nepatogus kinas“ kviečia jaunimą tapti žiuri nariais

  • Teksto dydis:

Dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) šiemet pirmą kartą į specialią žiuri kviečia prisijungti jaunus žmones ir rengia atvirą jos narių atranką. 

Konkurse atrinkti penki „Jaunimo balso“ žiuri nariai vertins spalį prasidėsiančio festivalio programos filmus, iš kurių išrinks jiems svarbiausią ir geriausią.

Organizatoriai kviečia jaunus žmones kandidatuoti iki rugsėjo 16-osios.

„Nepatogių filmų auditorija yra labai plati, tačiau ištikimiausi ir reikliausi mūsų žiūrovai yra jauni žmonės. Šiemet programoje turime dar daugiau jiems aktualių filmų, tad atėjo laikas šiam žiūrovui pačiam garsiai pasakyti, kas jam yra svarbiausia, aktualiausia ar nepatogiausia ir, išreiškiant nuomonę, prisidėti prie festivalio kūrimo. Todėl atranką į žiuri narius skelbiame atvira visiems jauniems žmonėms, kuriems rūpi Lietuvos ir pasaulio aktualijos“, – sako tarptautinio žmogaus teisių dokumentinių filmo festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

„Nepatogus kinas“ jau keliolika metų skatina visuomenę mąstyti nepatogiomis temomis. Festivalyje rodomi filmai, atspindintys socialines problemas, tautinius skirtumus ar kitokią socialinę atskirtį, įkvepia visuomenę kalbėti šiomis temomis ir suprasti, koks įvairialypis ir neįtikėtinas gali būti pasaulis“, – sako LiJOT prezidentas Antanas Mikalauskas.

„Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, rūpindamasi jauno žmogaus ugdymu, siekia, kad jaunimas plėstų akiratį ir mąstytų apie globalų pasaulį. Todėl tikime, kad bendradarbiavimas paskatins jaunus žmones kritiškai galvoti ne tik apie savo, bet ir apie visuomenės problemas ir ydas. Tikimės, kad į žiuri pretenduos tik labai suinteresuotas jaunimas, kuriems „Nepatogaus kino“ temos nuoširdžiai rūpi“, –  pabrėžia A. Mikalauskas.

„Jaunimo balso“ žiuri nariu gali tapti 18-25 metų žmogus, priklausantis bet kokiai formaliai ar neformaliai jaunimo organizacijai ar bendruomenei, besidomintis žmogaus teisių, aplinkosaugos, ekologijos socialiniais ar politiniais klausimais ir, žinoma, mėgstantis kiną. Atrinkti „Jaunimo balso“ žiuri nariai įgis akreditacijas, su kuriomis galės nemokamai žiūrėti visus filmus 12-oje Lietuvos miestų, jie turės galimybę susitikti su festivalio svečiais, programos sudarytojais ir dalyvauti kuriant 13-ąjį „Nepatogaus kiną“.

Jaunimo žiuri atrankoje organizatoriai kviečia dalyvauti iki rugsėjo 16 d., užpildžius šią anketą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių