Quantcast

Naujojoje Zarasų bibliotekoje lankytojų laukia net 3D spausdintuvas

Zarasuose atidarytas viešosios bibliotekos priestatas. Pasak Kultūros ministerijos darbuotojų, tai pirmoji šalyje biblioteka  susieta su kultūriniu turizmu ir gamta.

Bibliotekos keturių aukštų naujasis pastatas gerokai iškilęs virš Zarasų. Pro vienus langus galima grožėtis Zarasaičio ežeru, pro kitus - Zaraso ežero ir miesto grožiu.

„Šiuo metu tai yra pati moderniausia biblioteka (ypač regionuose), kurią man Lietuvoje yra tekę matyti. Labai džiugu, kad čia matau gerąją Skandinavijos, ypač Helsinkio, bibliotekų patirtį, pritaikytą prie lietuviškos gamtos.  Viskas gražiai  susilieja“, – įsitikinusi Kultūros ministerijos Muziejų, bibliotekų ir archyvų skyriaus vedėja daktarė Rūta Pileckaitė.

Jai antrina bibliotekos darbuotoja Liudmila Vaitavičienė, kuri tikisi, kad bibliotekos erdvės bus labai tinkamos vaikams, nes bibliotekoje sukurtos erdvės net dar tik ropojantiems vaikams. Bibliotekininkės tvirtinimu, modernioje bibliotekoje užtenka vietos ir žaidimams, ir darbui.

Pirmoji bibliotekos paroda - tapytojos Nomedos Saukienės darbai. Tai – dovana įkurtuvių proga. „Bibliotekose parodų aš kategoriškai nenorėčiau daryti, bet, kadangi Zarasai – be proto gražus kraštas, aš jį myliu. Visi parodoje eksponuojami motyvai  yra iš šių apylinkių laukų“, – sako dailininkė.

Bibliotekos direktorė Danutė Karlienė nurodo, kad ši biblioteka lankytojus nustebins ne tik knygomis. Joje didelis dėmesys skiriamas elektroninėms informacijos priemonėms. Bibliotekoje įkurta medijų studija, kur žmonės gal susikurti įvairias programas, atsispausdinti plakatus. Biblioteka taip pat turi ir 3D spausdintuvą.

Kasdien Zarasų biblioteką aplanko 150 lankytojų. Manoma, kad  naujajame pastate jų apsilankys daug daugiau. Naujasis pastatas kainavo per 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių