Quantcast

Naujasis cirkas išplės matomo pasaulio ribas

Antrąjį rugsėjo savaitgalį verta pažymėti savo kalendoriuose raudonai - Vilnių vėl pasieks kitokio cirko virusas. Menų spaustuvė ir Prancūzų kultūros centras jau ketvirtą kartą pakvies į Naujojo cirko savaitgalį.

Rugsėjo 11-13 d. naujasis cirkas džiugins ne tik atotrūkio nuo kasdienybės ieškančius suaugusiuosius, bet ir mažuosius scenos menų gerbėjus.

Spektaklį „Išnara“ (pranc. „Mue“) į Lietuvą atvežančiai jaunai Prancūzijos naujojo cirko trupei „La Manoeuvre“ (liet. „manevras“) vadovauja režisierė, šokėja ir cirko artistė Gaelle Bisellach-Roig. Baigusi prestižinę Briuselio aukštąją cirko meno mokyklą ir apdovanota Prancūzijos „Jaunojo cirko talento“ prizu, režisierė sukūrė efemerišką reginį, kuriame gyvas kūnas susipina su manekenų kūno dalimis, ir šioje raizgalynėje žiūrovas yra priverstas suvokti savo regos ribotumą. Prancūzai savo trupės kredo kviečia visus praplėsti savo matomo pasaulio rėmus.

Tuo tarpu suomiai, cirko akrobatai Petris Tuominenas ir Raulis Kosonenas bei buvęs Suomijos breiko čempionas, cirko artistas, Kalle Lehto į Menų spaustuvės kiemelį įvažiuos senu sunkvežimiu. Jie tiesiai iš jo kils į orą, skraidys ir darys akrobatinius piruetus..

O tie, kuriems norisi viską išbandyti patiems, kviečiami pradėti ir baigti Naujojo cirko savaitgalį seminarais ir judesio užsiėmimais. Suomių trupė „Circo Aereo“ mokys akrobatikos paslapčių, o du lektoriai iš Prancūzijos ir Švedijos skaitys paskaitas apie Europos šiuolaikinio cirko istoriją bei aktualijas.

Visi Naujojo cirko savaitgalio edukaciniai užsiėmimai nemokami, tačiau į juos būtina registruotis iš anksto.  Informacija apie visą renginį ir registraciją į paskaitas skelbiama Menų spaustuvės internetiniame puslapyje www.menuspaustuve.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių