Quantcast

Napoleono batai galėtų būti parduoti aukcione už 80 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos imperatoriaus Napoleono batai, kuriuos jis avėjo per savo galutinę tremtį Šv. Elenos saloje, vėliau šį mėnesį bus parduodami Paryžiaus aukcione.

40 dydžio batus vienam skulptoriui, kūrusiam Bonaparte'o (Bonaparto) statulą, vaizduojančią jį sėdintį ant arklio, perdavė generolas Henri Gatienas Bertrand'as (Anri Gatjenas Bertranas), ištremtas kartu su savo imperatoriumi į atokią salą pietinėje Atlanto dalyje, prancūzams 1815 metais pralaimėjus Vaterlo mūšį, sakė aukciono organizatoriai.

Prognozuojama, kad per lapkričio 29 dieną vyksiančias varžytynes Druo aukcionų rūmuose ši batų pora turėtų būti parduota už 50–80 tūkst. eurų.

Napoleonas turėjo didelę Monmartre veikusios batsiuvių gildijos „Jacques“ pagamintą avalynės kolekciją, kurią jis atsivežė iš Paryžiaus.

Britų propagandistai savo karikatūrose dažnai vaizduodavo iš Korsikos kilusį istorinį veikėją kaip autoritarinį neūžaugą, nors jo 1,69 m ūgis iš tikrųjų buvo didesnis už tų laikų vidurkį.

Skulptoriaus Carlo Marochetti (Karlo Maročetio) sūnus padovanojo batus prancūzų politikui Paului Le Roux (Poliui Le Ru), dirbusiam ministru Bonaparte'o (Bonaparto) sūnėno Napoleono III įkurtoje Antrojoje imperijoje.

Nuo to laiko batus saugojo P. Le Roux šeima, nurodė aukcionų namai „Binoche & Giquello“.

Generolas H. G. Bertrand'as sugrįžo į Prancūziją po savo mylimo lyderio mirties 1821 metais. Daugelis prancūzų iki šiol įtaria, kad Napoleoną kalinę britai imperatorių nunuodijo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių