Quantcast

Nacionaline premija įvertinta R. Samuolytė: dabar jau pradedu džiaugtis

Aktorė Rasa Samuolytė sako besidžiaugianti darbu su talentingais režisieriais ir partneriais bei gavusi už jį Nacionalinę kultūros ir meno premiją. 

Už įspūdingą aktorystės diapazoną ir įtaigą įvertinta R. Samuolytė teigė apie pelnytą Nacionalinę premiją sužinojusi iš karto po repeticijos.

„Daug jaudulio, daug virpulio vidinio ir džiaugsmo, jau jaučiu, kad jis ateina. Nes kai sužinau, tai virpulys krėtė, dabar jau pradedu džiaugtis, – BNS pirmadienį kalbėjo laureatė. – Tai yra didelis džiaugsmas dirbti geruose spektakliuose, su gerais režisieriais, su nuostabiais partneriais ir didelis džiaugsmas būti už tai įvertintai.“

Aktorė sakė vertinanti kiekvieną savo sukurtą personažą, nes jie augina ir ugdo kitiems vaidmenims.

„Čia yra tęstinumas, be vieno nebūtų kito“, – sakė aktorė.

R. Samuolytė sukūrė keliasdešimt skirtingų vaidmenų, didžiąją dalį iš jų – teatre. Tai ir Olga „Ugnies veide“, ir Džuljeta „Įstabiojoje ir graudžiojoje Romeo ir Džuljetos istorijoje“, ir Ofelija „Hamlete“.

Už pastarąjį vaidmenį ji apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi.

Kiekvienas vaidmuo yra didelė dalis tavęs. 

„Kiekvienas vaidmuo yra didelė dalis tavęs. Tavo dalis patiria transformacijas, bet tu esi tas pats žmogus, tas pats kūnas, iš tavęs pačios kyla tos transformacijos“, – kalbėjo aktorė.

Už darbą kine R. Samuolytė yra apdovanota trimis Sidabrinėmis gervėmis, iš kurių vieną gavo dar šią vasarą už geriausią moters vaidmenį filme „Paradas“.

„Man teatras ir kinas yra dvi skirtingos istorijos, jos abi mane labai traukia. Jų sulyginti aš negalėčiau, jos labai yra skirtingos“, – sakė Nacionalinę premiją pelniusi aktorė.

„Man labai įdomu teatre, bet gal teatras man yra labiau pažįstamas, apčiuopiamas, nes aš jame turiu daugiau patirties, o kinas man dar yra atradimų laukas“, – pridūrė ji.

Nacionaline premija taip pat įvertinta 80-metį atšventusi poetė, vertėja, dramaturgė Violeta Palčinskaitė, fotomenininkė Violeta Bubelytė, parodų kuratorė Giedrė Jankevičiūtė, tarpdisciplininio meno kūrėja Eglė Rakauskaitė bei kompozitorius Mindaugas Urbaitis.

Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius septynerius metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.

Kasmet skiriama premija yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio – šiemet tai daugiau nei 39 tūkst. eurų.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos kūrėjams paprastai įteikiamos minint Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių