Quantcast

Mokslininkui kartografui A.Česnulevičiui įteiktas apdovanojimas

  • Teksto dydis:

60-ies metų sukaktį švenčiančiam Lietuvos kartografų draugijos pirmininkui, habilituotam fizinių mokslų daktarui, profesoriui, kartografui, Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) dėstytojui Algimantui Česnulevičiui įteiktas Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Garbės ženklas

Aukščiausias apdovanojimas, skirtas pagerbti žemės tvarkymo ir administravimo, geodezijos, erdvinės informacijos ir kartografijos srityse nusipelniusius asmenis, A.Česnulevičiui įteiktas praėjusią savaitę už nuopelnus plėtojant mokslinę ir mokomąją veiklą kartografijos srityje, pranešė Lietuvos edukologijos universitetas.

Prof. habil. dr. A.Česnulevičius rengia bakalaurus, magistrus ir fizinių mokslų daktarus Lietuvos edukologijos, Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetuose, vadovauja Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Kartografijos centrui. 2003–2012 metais kartu su kolegomis Vilniuje organizavo tarptautinius kartografijos seminarus, dėl kurių Lietuvos kartografijos mokykla tapo žinoma pasaulio mastu.

Prof. habil. dr. A. Česnulevičiaus moksliniai darbai susiję su reljefo tyrimais, geomorfologinių procesų kartografavimu, kartografijos metodų taikymu gamtotyroje. Profesorius sukūrė reljefo stabilumo vertinimo metodiką,kartu su kitais kolegomis sudarė didelio mastelio Lietuvos reljefo inventorizacinių žemėlapių.

Taip pat parašė mokslinių darbų iš kartografijos istorijos, straipsnių Visuotinei lietuvių enciklopedijai, aktyviai skleidė kartografijos, geodezijos, geomorfologijos ir geografijos žinias visuomenėje, dalyvavo mokslo populiarinimo renginiuose Lietuvoje ir užsienyje. Profesorius yra trijų vadovėlių aukštosioms mokykloms autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių