Quantcast

Moksleiviai Šalčininkų rajone kuria filmą apie Paulavos respubliką

  • Teksto dydis:

Išgirdę klausimą apie Paulavos respubliką, daugelis tikriausiai tiesiog gūžčiotų pečiais. Tačiau Šalčininkų rajono jaunimas apie šią valstybę valstybėje jau gali papasakoti plačiau, nes apie minėtą respubliką kuria filmą.

„Filmuojame apie Paulavos respubliką, kuri gyvavo XVIII a. ir mes, išreikšdami savo jausmus, norime parodyti visą Paulavos istoriją – kaip ten buvo, kas ten gyveno, nes istorija tikrai labai įdomi. Nusprendėme, kad tai yra viena iš įdomiausių ir paslaptingiausių vietų mūsų rajone“, – pasakoja filmavimo komandos narė Mirena.

Filmą Šalčininkų rajono jaunimas filmuoja kartu su režisieriais Vytautu V. Landsbergiu, Ramune Rakauskaite ir kitais kūrybinės komandos nariais. Anot režisieriaus, istorinę temą mokiniai pasiūlė patys.

„Pirma pusę metų dirbome, skaitėme knygas apie Paulavos respubliką, aiškinomės, kaip gimsta kinas, kas yra scenarijus, kas yra montažas,  kas yra kamera ir kaip filmuoti, kaip vaidinti. O dabar turime savaitę ir tą scenarijų bandome realizuoti“, – aiškina režisierius Vytautas V. Landsbergis.

Daugiau apie filmavimą – reportaže



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių