Quantcast

Mo muziejus siūlo lapkričio 15-ąją paskelbti Mecenatystės diena

  • Teksto dydis:

MO muziejus siūlo lapkričio 15-ąją Lietuvoje pradėti minėti kaip Tarptautinę mecenatystės dieną.

Tokį siūlymą muziejus išsiuntė Prezidentūrai, Vyriausybei, Kultūros, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoms.

Muziejaus teigimu, tokios dienos minėjimas JAV, Kanadoje, Europoje prisidėjo prie filantropijos augimo. Juoba, kad Lietuva pasauliniame dalijimosi reitinge dabar užima tik 83 vietą iš 119.

„MO muziejus prasidėjo iš privačios iniciatyvos ir šis pavyzdys sulaukė dar daugiau privataus ir viešojo sektoriaus palaikymo. Per ketverius metus MO aplankė daugiau nei 0,5 mln. žmonių, mums pavyko užauginti ne pelno siekiančią organizaciją, kuri įgyvendino daug reikšmingų pokyčių ne tik Vilniui, bet ir visai Lietuvai. Mecenatystės skatinimas yra ir NVO sektoriaus stiprinimas, kurio svarba ir reikšmė Lietuvoje dar vertinama nepakankamai“, – sakė MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Lietuvos Vyriausybės kanceliarija BNS teigė, kad prasminga muziejaus idėją apsvarstyti artimiausiame Mecenavimo tarybos posėdyje ir pateikti siūlymus Vyriausybei.

Mecenatystės diena pradėta minėti 1986 metais JAV, nuo 2012 metu ji minima Kanadoje. Nuo 2013 metų Europoje ji pažymima spalio 1 dieną.

Šią dieną mokyklose rengiamos pamokos apie mecenatystę, dalijimosi svarbą visuomenės gerovei, vyksta nacionalinės kampanijos, kurių metu visuomenė skatinama paaukoti pasirinktai NVO organizacijai, savanoriauti, neatlygintinai dalytis savo kompetencijomis su NVO sektoriumi, geraisiais pavyzdžiais socialinėje medijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių