Quantcast

Mirė teatro legenda A. Paulavičius

Pirmadienį po sunkios ligos mirė Panevėžio Juozo Miltinio teatro bei kino aktorius Algirdas Paulavičius.

Tai BNS patvirtino teatro meno vadovas Aleksandras Špilevojus.

Pasak jo, 77-erių aktorius su liga kovojo jau ilgą laiką.

A. Paulavičius gimė 1943 m. Kėdainiuose. 1966 m. baigė J. Miltinio teatro studiją ir pradėjo dirbti Panevėžio dramos teatre. Teatre sukūrė per 100 vaidmenų, tarp jų Figaro Pierre'o Beaumarchais „Sevilijos kirpėjuje“, Juozapą II Pierre'o Schaeffero „Amadėjuje“, Aleksejų Turbiną Michailo Bulgakovo „Turbinų dienose“, Veršininą Antono Čechovo „Trijose seseryse“, Kreontą Sofoklio „Care Edipe“ ir kitus.

Aktorius atliko vaidmenis tokiuose filmuose kaip „Žaizdos žemės mūsų“, „Ko verkė pušys“, „Turtuolis, vargšas“, „Skrydis per Atlantą“, „Mirtis užkulisiuose“, „Pilotas“, „Tadas Blinda. Pradžia“, „Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo“ ir kituose.

Vienas paskutiniųjų jo darbų teatre – puikiai įvertintas ir apdovanojimų pelnęs Juozo Hananos vaidmuo spektaklyje Germano Grekovo „Hanana, kelkis ir eik“ (rež. Rolandas Augustinas Atkočiūnas).

2013 m. A. Paulavičius buvo išrinktas labiausiai nusipelniusiu panevėžiečiu kultūros srityje – už indėlį į Panevėžio teatro meno kultūrą, visos Lietuvos teatro simboliais tapusius vaidmenis bei miesto garsinimą.

Seimo Pirmininkė reiškia užuojautą

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą kino ir teatro aktoriaus A. Paulavičiaus artimiesiems.

„Algirdas Paulavičius buvo darbštus lietuviškos kultūros kūrėjas, žymiai prisidėjęs prie nacionalinio mūsų šalies kino ir teatro identiteto formavimosi. Netekome aktoriaus, vaidmenų kūrėjo, tačiau jo darbai liks palikimu ateities Lietuvai ir aktorių kartoms“, – sako parlamento vadovė.

Sunkią netekties akimirką Seimo Pirmininkė Algirdo Paulavičiaus artimiesiems ir kolegoms linki stiprybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Re

Re  portretas
Viskas priklauso nuo Žmonių- Miltinis ir jo mokiniai- Banionis,Petronaitis, Paulavičius,Masiulis ir kiti savo talentu sugebėjo provincijos miestelį paversti kultūrinės traukos centru.Šie aktoriai patraukė ir garsių kino režisierių dėmesį.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Ryškiausias jo vaidmuo teatre - Edgaras A. Strindbergo "Mirties šokyje". Vaidino pasikeisdamas su D. Banioniu. Kada 1987 m. buvo atnaujinta šio spektaklio pirma dalis, mačiau spektaklį su D. Banioniu 1987 m. spalį ir su A. Paulavičiumi 1990 m. lapkritį. Lygiai prieš 30 metų ! Galingas spektaklis. E. Balsio muzika, A. Mikėno scenografija. Nepakartojamas spektaklis ! Alisos vaidmenį atliko D. Melėnaitė, Kurto - J. Garliauskas. Buvo laikai kai Panevėžio teatras buvo kultūros įviesulis. Dabar nieko neloko. Amžiną atilsį. Ilsėkis ramybėje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių