Quantcast

Menininkas sukūrė didžiausią pasaulyje mozaiką iš kavos pupelių

Albanijos menininko Saimiro Strati (Saimiro Stračio) sukurta mozaika iš maždaug milijono kavos pupelių, vaizduojanti penkis muzikantus, pirmadienį buvo įrašyta į Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą kaip didžiausias tokio pobūdžio kūrinys.

S.Strati panaudojo 140 kilogramų įvairaus skrudinimo ir visai neskrudintų kavos pupelių, pavaizduodamas brazilę šokėją, japonę būgnininkę, JAV kantri muzikos atlikėją, europietį akordeonininką ir afrikietį būgnininką.

„Norėjau perteikti žinią, kad dalijimasis meiles prie puodelio kavos mus suartina; puodelis kavos suteikia mums daugiau meilės negu G-20 (Didžiojo dvidešimtuko) susitikimas“, - S.Strati sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Guinnesso vertintoja Seyda Subasi Gemici (Seida Subaši Džemiči) sakė, kad S.Strati turėjo dirbti viešai, o mozaikos, sudėliota vien iš kavos pupelių, plotas turėjo būti 25 kvadratiniai metrai.

„Galiu pasakyti, kad visi reikalavimai buvo išpildyti... Mano galutiniai matavimai rodo, (kad mozaikos plotas) - 25,1 kvadratinio metro“, - nurodė ji..

Ši mozaika pelnė S.Strati jau šeštąjį įrašą Guinnesso pasaulio rekordų knygoje, kai jis pradėjo kurti mozaikas iš mažų objektų.

Jis yra sukūręs Leonardo Da Vinci (Leonardo Da Vinčio) portretą iš sukaltų vinių, šuoliuojantį žirgą vaizduojančią mozaiką iš dantų krapštukų, taip pat Viduržemio jūros regiono stiliaus mozaiką iš vyno butelių kamščių, dainininko Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) portretą iš teptukų ir senovės graikų poeto Homero portretą iš varžtų.

S.Strati sakė norėjęs savo naujausia mozaika, kurios rėmėja tapo viena iš didžiausių Albanijos kavos bendrovių „Lori Kafe“, perteikti žinią „Vienas pasaulis, viena šeima prie puodelio kavos“.


Šiame straipsnyje: paveikslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių