Quantcast

„Meeting Point – Vilnius“ pagrindinis prizas – debiutiniam ukrainiečio projektui

  • Teksto dydis:

Debiutinis ukrainiečio Antonio Lukicho projektas „Mano tylios mintys“ laimėjo pagrindinį „Kino pavasario“ metu vykusios konferencijos „Meeting Point – Vilnius“ (MPV) prizą.

Geriausiu lietuvių projektu per kino festivalį vykusį audiovizualinės industrijos renginį MPV pripažintas būsimasis Karolio Kaupinio filmas „Nova Lituania“, pranešė „Kino pavasario“ organizatoriai.

Pagrindinį 3 tūkst. eurų konferencijos prizą gavęs A. Lukicho projektas pasakoja apie 25 metų Vadimą – garso režisierių, trokštantį savo gyvenimą pradėti iš naujo. Šioje vaikino vidinėje perversmo kelionėje jo kompanione netikėtai tampa mama.

Geriausią MPV projektą iš 17 pristatytų pagrindinėje „Coming Soon“ pristatymų sesijoje išrinko tarptautinė vertinimo komisija, teigiama pranešime. Ją sudarė Venecijos festivalio „Kritikų savaitės“ kritikė Beatrice Fiorentino (Beatričė Fiorentino), Edinburgo kino festivalio meno vadovo pavaduotoja Diane Henderson (Diana Henderson) ir filmų prodiuseris Yevgeny Gindilis (Jevgenijus Gindilis).

Debiutuojantys režisieriai kino filmų platintojams, festivalių programų sudarytojams ir prodiuseriams pristatė 11 meninių ir 6 dokumentinius filmų projektus iš Lietuvos, Albanijos, Italijos, Čekijos, Moldovos, Latvijos, Vengrijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Prancūzijos, Švedijos, Vokietijos, Rumunijos ir Brazilijos. Tai antrieji metai, kai savo darbus pristato tik debiutuojantys režisieriai.

Geriausiu iš pristatytų lietuviškų filmų projektu išrinktas K. Kaupinio „Nova Lituania“ pasakoja apie tarpukario Lietuvos geografijos profesoriaus pastangas įtikinti šalies Vyriausybę kuo greičiau sukurti atsarginę valstybę užjūryje ir taip gelbėti šalį nuo pražūties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių