Quantcast

„Mados infekcijos“ kūrybos vadovė: greitai gali būti taip, kad lietuviai savo darbų nerodys

Greitu metu gali atsitikti taip, kad ant podiumo jauni lietuvių dizaineriai savo darbų dėl lėšų stygiaus nebepristatys, teigia savaitgalį vykusio mados ir kultūros festivalio "Mados infekcija" kūrybos vadovė, drabužių dizainerė Sandra Straukaitė.

"Mes renginį padarome, randame tuos rėmėjus, bet gali nebebūti ką rodyti. Iš užsienio tu gali pasikviesti dizainerių, nes užsienyje be galo brangu dalyvauti, ir tie jauni žmonės nori pas mus atvykti ir pasirodyti, bet greitai gali būti, kad lietuvių nebebus", - antradienį BNS sakė S.Straukaitė.

Pasak jos, "Mados infekcija" stengiamasi jaunus kūrėjus pareklamuoti, kad jie būtų žinomesni didesniam visuomenės daliai, nes šiuo metu kurti kolekcijas yra labai sudėtingos sąlygos.

"Valstybė išvis nenori to matyti, nemano, kad mes verti kažko kito, išskyrus krepšinį. Tegul augina krepšininkus, o ne kūrybingas, laisvas asmenybes", - kalbėjo "Mados infekcijos" kūrybos vadovė.

Ji pasakojo, kad lietuvių kūrėjai užsieniui gali būti įdomūs tik savo kūrybiškumu, ir tai yra pastebima.

"Norėtųsi, kad ir mūsų mokykla būtų stipri, bet sąlygos susiklosčiusios tokios, kad, pavyzdžiui, tie žmonės, kuriuos mes atsirinkome dalyvauti "Mados infekcijoje" arba gyvena, arba studijuoja užsienyje (...) Bet tai nėra blogai, nes reiškia, kad keliai atsiveria ir, duok Dieve, tie žmonės daug daugiau visi pasieks", - pasakojo dizainerė.

S.Straukaitė pasakojo, kad šiais metais ją nudžiugino jauni kūrėjai, pavyzdžiui, Marija Popadničenko, Milda Čergelytė.

Pirmoji "Mados infekcija" įvyko 1999 metais. Kaip skelbiama interneto tinklalapyje, festivalis už originalumą, savitą mąstyseną ir kultūrą ir yra atviras visiems besidomintiems.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
No offence... bet dauguma rūbų yra tragiški, nei į krepšinį su jais nueisi, nei alaus su draugais atsigert...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių