Quantcast

M. Thatcher lūpų atspaudas sukėlė didžiulį susidomėjimą internetiniame aukcione

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher (Margaret Tečer),vadintos Geležine ledi, lūpų atspaudas ant servetėlės, paliktos premjerei lankantis Jungtinėse Valstijose, buvo išstatytas pardavimui internetiniame aukcione prieš Valentino dieną.

Keistokas kolekcionavimui daiktas, servetėlė iš „Pfister“ viešbučio Milvokyje, jau sulaukė 1950 svarų sterlingų (2600 eurų arba 3000 JAV dolerių)siūlymo internetiniame aukcione „Picollecta“.

M.Thatcher, kurią buvęs Prancūzijos prezidentas Francois Mitterrand'as (Fransua Miteranas) apibūdino kaip turinčią „Kaligulos akis ir Marilyn Monroe (Merilin Monro) burną“, buvo apsistojusi šiame viešbutyje 2000 metais.

Vėliau ji vyko skaityti paskaitos Ohajo teatre ir, anot tinklalapio, „šią servetėlę iš ponios Thather šiukšliadėžės jos persirengimo kambaryje paėmė viena teatro darbuotoja“.

Parduodamo daikto aprašyme nurodoma, kad šis „galbūt yra asmeniškiausias atmintinas Thatcher daiktas, pasirodantis rinkoje“.

Pažymima, kad su M.Thatcher susiję daiktai yra labai paklausūs tarp kolekcininkų. Pavyzdžiui, šampano butelis su buvusios britų premjerės autografu neseniai aukcione buvo parduota už 45 tūkst, svarų sterlingų (60,6 tūkst. eurų), o kai kurie jos rankinukai 2013 metais buvo parduoti už 65 tūkst. svarų (87,6 tūkst. eurų).

Laisvosios rinkos propaguotoja M.Thatcher buvo pirmoji moteris, tapusi Jungtinės Karalystės ministre pirmininke ir valdžiusi vyriausybę nuo 1979 iki 1990 metų bei sudariusi glaudų aljansą su JAV prezidentu Ronaldu Reaganu (Ronaldu Reiganu). Ji mirė 2013 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių