Quantcast

LRT inovatyvumą pagyrė net ir BBC atstovas

Vilniuje, Europos transliuotojų sąjungos asamblėjoje, atkreiptas dėmesys į inovatyvius Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos projektus, skaitmeninių technologijų plėtrą. Pagyrų negailėjo net didieji Europos visuomeniniai transliuotojai.

LRT – viena iš regiono technologinių inovacijų lyderių, pirmoji tarp Baltijos šalių pradėjusi transliacijas HD formatu, įrengusi moderniausią regione žinių studiją.

„Kartais pavydžiu, žiūrėdamas į LRT ir kitus transliuotojus, nes matau, kokie jie greiti. Jie sukuria idėją, o išvadas ir rezultatą padaro labai greitai. Didelėse organizacijose, tokiose kaip BBC, tai gana sunku“, – sakė EBU akademijos komiteto narys, BBC atstovas Markas Jamesas.

LRT nuolat kuria turinį išmaniesiems įrenginiams. Dabar LRT žiūrovai ir klausytojai gali pasinaudoti įvairiomis inovatyviomis aplikacijomis. Vienoje – stebėti transliacijas HD formatu tiesiogiai per nešiojamąjį įrenginį. Su kita programėle galite nusikelti į virtualią realybę. Arba tiesiog prisijungti prie LRT interneto portalo.

„Konferencija ir buvo pradėta pristatymu, tai kokia gi yra LRT su savo inovacijomis, ir visai mes ten neblogai atrodome su skaitmenine televizija, su įvairiausiomis programėlėmis, su naujom laidom ir virtualiom realybėm. Ir čia aišku „Panorama“ ir Lietuvos televizijos naujienų agentūra, naujienų tarnyba, kuri tikrai vizualiai, kaip buvo parodyta, tai tikrai labai gerai atrodo bendrame kontekste Europos transliuotojų“, – pasakojo LRT RADIJO programų direktorė Guoda Litvaitienė.

Vienas svarbiausių visuomeninio transliavimo iššūkių – turint ribotus finansinius išteklius, išlaikyti auditoriją ir pritraukti naujų vartotojų. Pasak Europos transliuotojų sąjungos, būtina kurti inovatyvų turinį naujose transliavimo platformose ir socialiniuose tinkluose.

„Išteklių trūkumas nėra kliūtis inovacijoms. Tokiu atveju labai padeda mąstymo modeliavimo metodas, kai pirmiausia kuriamos idėjos ir eksperimentuojama sukuriant naujas konstrukcijas, kurios galėtų paskatinti naujus projektus ir produktus. Tai naujas mąstymo būdas, kaip sukurti inovacijas“, – kalbėjo EBU akademijos vadovė Nathalie Labourdette.

Pasak Europos transliuotojų sąjungos, labai svarbu atkreipti dėmesį, ko nori vartotojas, kokiais būdais jį geriausia pasiekti. Europos transliuotojų sąjunga vienija beveik du tūkstančius televizijos, radijo ir internetinių kanalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių