Quantcast

A. Lisauskienė: mėginau materializuoti Prancūzijos kultūrą

Rašto menu besidominti dizainerė Aušra Lisauskienė Vilniuje pristato parodą, kurioje į kūrinius sugulė emocijos, patirtos Paryžiuje. Du mėnesius praleidusi Prancūzijos sostinėje, menininkė teigia ieškojusi Paryžiaus dvasios.

Kitas miestas, kita kultūra menininkę paskatino sukurti savo požiūrį į patirtus įspūdžius. Rugsėjį ir spalį praleidusi Paryžiuje grafinio dizaino profesorė sako ne tik dėsčiusi studentams, bet ir lankiusi daugybę parodų, teatrų.

„Paryžių labai sunku apibūdinti. Architektūra, santykiai tarp žmonių, kultūrinis gyvenimas, maisto kultūra – man tiesiog taip krito, krito ir grįžusi supratau, kad turiu parodą. Mėginau materializuoti Prancūzijos kultūrą. Paieškų su popieriumi, su knygomis jau seniau buvo mano kūryboje, bet kad sugultų į vieną parodą – tai turbūt pirmą kartą“, – pasakoja parodos autorė Aušra Lisauskienė.

Siena, primenanti metalo lakštus, paveikslai – sukurti iš Prancūzijos laikraščių. A. Lisauskienė sako, kad perskaičiusi straipsnį apie matytą parodą ar kitą kultūros įvykį, ji patirtas būsenas, atsiminimus materializavo ir iš tų pačių laikraščių sukūrė meno kūrinius.

Parodoje Paryžius alsuoja senąja prabanga ir juodos spalvos elegancija. Šiandienos prancūzų pomėgis užkandžiauti parke ar pakeliui į darbą A. Lisauskienę inspiravo sukurti ciklą „Skonis ir kvapas“ ant paprasčiausių maisto padėkliukų. Kaligrafiją dažnai naudojanti menininkė dar vienam darbui, kurį pristatė Prancūzų institute, atsisakė bet kokio rašto. Knygos pačios susidėlioja į raides, žodžius. O tušti puslapiai – jūsų fantazijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is taisykliu Paryziuje

is taisykliu  Paryziuje portretas
-visados busite vertinami pagal tai, kaip atrodote ir kaip save pateikiate.Visada privaloma zinoti ,jog du svarbiausi zodziai prancuzu kalboje ir vienintele butina fraze kur beieinant ,butinai pazvelgiate i akis ir sakote "Bonjour ,monsieur arba Bonjour ,madame".Cia garsejama bjauriu charakteriu,o gerumas -neikainojama vertybe. Daugelis prancuzu nemegsta paryzieciu ...

Rida

Rida portretas
Visi megsta aprasinet tik labai maza Paryziaus dali ir tik tam tikra turistini marsruta su 10-12 objektu. Ir visi pamirsta,kad sis miestas yra labai didelis. Taigi nuejus i teatra ir pora restoranu - kalbet apie VISOS PRANCUZIJOS KULTURA sakyciau labai nekuklu. Nes Paryzius yra viena, o visa kita Prancuzija - visai kas kita. Ir ta kita dali irgi susiskaldziusi i daugybe vos ne atskiru valstybeliu, tarmiu, paprociu ir pan. Gyvenau Prancuzijoje 7 metus, Paryziuje praleidau is viso apie 5 menesius, pabuvojau visuose Fr regionuose, bet nezinau ar galeciau sakyt,kad jau tikrai pazinau VISA Prancuzijos kultura. Jauciu,kad si ponia net Paryziaus metro neapziurejo ir priemiesciu taip pat...:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių