Quantcast

Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininke perrinkta B. Jonuškaitė

  • Teksto dydis:

Lietuvos rašytojų sąjunga penktadienį vykstančio suvažiavimo metu pirmininke perrinko Birutę Jonuškaitę.

Kaip BNS sakė Lietuvos rašytojų sąjungos valdybos referentė Rasa Bagdonavičienė, pirmininkė buvo perrinkta 164 sąjungos nariams balsavus už ir dviem – prieš.

„Suvažiavimo pradžioje buvo fiksuotas kvorumas – 175, kiek mums ir reikia (...). Trečiajam posėdžiui buvo išdalinti 166 balsavimo biuleteniai, pirmininkė perrinkta didžiąja dauguma“, – teigė atstovė.

B. Jonuškaitė BNS sakė „neturinti ko džiaugtis“ dėl perrinkimo.

„Nes aš žinau, kiek dirbau buvusius ketverius metus, ir kas manęs laukia dar ketverius metus. Tiek yra pradėtų ir nebaigtų darbų ir tiek yra problemų, kad man šviesus rytojus nenusimato, o tuo labiau, eilinį kartą nukentės mano pačios kūryba“, – kalbėjo ji.

Tiek yra pradėtų ir nebaigtų darbų ir tiek yra problemų, kad man šviesus rytojus nenusimato, o tuo labiau, eilinį kartą nukentės mano pačios kūryba.

Kalbėdama apie problemas su kuriomis susiduria Rašytojų sąjunga, pirmininkė įvardijo poilsio namus Nidoje. Jiems šiuo metu ieškoma investuotojų.

„(...) Labai norime, kad vis dėlto dalis jų dirbtų kaip Rašytojų rezidencijos, nes gėda Lietuvai, vienintelė turbūt šalis Europoje jau likusi, o gal ir civilizuotam pasauly, kuri Rašytojų rezidencijų neturi“, – sakė B. Jonuškaitė.

Pasak jos, šiuo metu rezidencijos organizuojamos butuose.

„Antras galvos skausmas yra mūsų Korvin–Milevskių rūmai: labai graži laiptinė, labai gražus interjeras, kai įeini, bet tie, kurie atidžiau pasižiūri, mato, kaip skyla sienos, kaip stogas kiauras, kaip vanduo teka, kaip byra paveldas“, – kalbėjo ji.

Šįmet, anot jos, bus pradėta rūmų ekspertizė, o ateityje – šalinama rūmų avarinė būklė.

„Ten tikrai yra ne tik mūsų uždara rašytojų būstinė, tai yra atviras, visuomeninis, kultūrinis centras (....) ir jis dar galėtų daug įdomių, gražių veiklų vystyti“, – pridūrė ji.

Pagal Rašytojų sąjungos įstatus, pirmininkas renkamas ketveriems metams, tas pats asmuo vadovauti organizacijai gali ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

B. Jonuškaitė Rašytojų sąjungai vadovauja nuo 2018 metų, tačiau tuomet ji pakeitė iš pareigų nesibaigus kadencijai pasitraukusį poetą ir vertėją Antaną A. Jonyną, o 2019 metais buvo išrinkta pilnai kadencijai.

Lietuvos rašytojų sąjunga vienija per 350 rašytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių