Quantcast

Lietuvos fotomenininko R. Jarmalavičiaus nuotrauka papuoš Paryžiaus sodus

Savaitgalį vyksiantį populiarųjį Atvirų sodų (Jardins Ouverts) festivalį Paryžiuje papuoš ir žinomo Lietuvos strateginės komunikacijos konsultanto, fotografo Ričardo Jarmalavičiaus nuotrauka „Pasiklydęs Paryžiuje“.

Trečius metus iš eilės Prancūzijos sostinėje ir jos apylinkėse vyksiančio festivalio metus savo vartus plačiajai visuomenei atveria populiariausi valstybiniai ir privatūs sodai ir parkai, lankytojams siūlantys įvairias kultūrines programas.

Čia bus eksponuojama ir populiaraus Prancūzijos portalo „Wipplay“ fotografijos paroda apie Paryžiaus sodus.

Laimėjusi tarptautiniame konkurse į parodą pateko ir fotomenininko R. Jarmalavičiaus nuotrauka „Pasiklydęs Paryžiuje“.

Joje užfiksuota itin reta akimirka – ankstų 2007-ųjų Kalėdų rytą nuo gausaus sniego pabalę garsieji Tiuilri sodai. Ir vidury aikštės prie Jeu de Paume rūmų stovinti vieniša kėdė.

„Kalėdų rytas tuščiame parke – ideali vieta ir laikas kiekvienam iš mūsų kurti savo istoriją“, – sako R. Jarmalavičius.

Juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos yra pelniusios ne vieną tarptautinį apdovanojimą, publikuotos „National Geographic“, „Vogue“, kitose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Autorius net du kartus pelnė Metų fotografo titulą prestižiniame pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards“ - 2016 ir 2018 metais.

Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Rusijos Šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės „Havas“ komunikacijos grupės partneris Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas  portretas
Kuomet patirtis tikra ir įdomi, tuomet ir "atspausdintas" žvilgsnis prasmingas ir ilgiau stebėti, o gal net mintimis pabūti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių