Quantcast

Lietuvos fotografo R. Jarmalavičiaus fotografijai – pasaulio ekspertų įvertinimas

Žinomas Lietuvos strateginės komunikacijos konsultantas, „Havas” grupės Baltijos šalyse partneris Ričardas Jarmalavičius už tris mobiliuoju telefonu „iPhone“ padarytas nuotraukas pelnė net keturis apdovanojimus prestižiniame pasauliniame gatvės fotografijos konkurse „International Photography Awards”.

Tarptautinė komisija konkurso mobiliosios fotografijos kategorijoje trečią prizinę vietą skyrė R. Jarmalavičiaus nuotraukai „Kai svajonės didesnės už tave”, sakoma pranešime žiniasklaidai.

Nuotrauka „Kai visas gyvenimas dar prieš akis” pateko tarp konkurso finalininkų mobiliosios fotografijos kategorijoje, o nuotrauka „Vidurnakčio žingsniai Paryžiuje” šį įvertinimą pelnė net dviejose kategorijose – mobiliosios fotografijos ir gyvenimo būdo.

Didžiausio įvertinimo sulaukusi nuotrauka „Kai svajonės didesnės už tave” padaryta praėjusių metų vasarą mažame Pietvakarių Prancūzijos Issigeac miestelyje, kartu su vietiniais gyventojais bare švenčiant prancūzų pergalę prieš kroatus Pasaulio futbolo čempionato finale. Dvi mergaitės paliko tėvus švęsti toliau ir linksmai su savo lėlėmis rankose patraukė namo.

„Negalėjau susilaikyti neužfiksavęs šių mergaičių kelionės per miestelį. Jos žengė taip, kaip gali būti tik tada, kai tavo pasaulis ir tavo svajonės vis dar yra didesnės už tave patį. Džiaugiuosi, kad šią istoriją pajuto ir konkurso žiuri – garsūs pasaulio fotografijos ekspertai”, – sako R. Jarmalavičius.

R. Jarmalavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Juodai baltos R. Jarmalavičiaus nuotraukos, daugiausiai darytos mobiliuoju telefonu „iPhone“, yra pelniusios ne vieną tarptautinį apdovanojimą, publikuotos „National Geographic“, „Vogue“, kitose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Autorius net du kartus pelnė Metų fotografo titulą prestižiniame pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards” – 2016 ir 2018 metais.

Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Rusijos šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės „Havas“ komunikacijos grupės partneris Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių