Quantcast

Legendinė komedija „Laukinė moteris“ atšventė 10-mečio jubiliejų

  • Teksto dydis:

Sigito Parulskio pjesė „Laukinė moteris“ Vilniuje paminėjo 10 metų sukaktį scenoje – į Kosto Smorigino režisuoto spektaklio šventinį pasirodymą susirinko ne tik prieš dešimtmetį drauge dirbusi kūrybinė trupė, bet ir būrys scenos profesionalų.

„Laukinę moterį“ šioje mono komedijoje yra įkūnijusios scenos profesionalės, išsiskiriančios ypatingu talentu komedijos žanrui: Rimantė Valiukaitė, Neringa Varnelytė, Rasa Marazaitė. Per 10 metų šis spektaklis parodytas beveik 400 kartų 50-yje Lietuvos miestų – jį matė daugiau negu 150 tūkst. žiūrovų. Profesionalus komedijos teatras „Domino“ šį spektaklį taip pat prodiusavo ir pastatė Estijoje, Latvijoje, Čekijoje, Lenkijoje jis taip pat rodomas iki šiol.

Lietuviška komedija „Laukinė moteris“ pasakoja apie subrendusią, šilto ir šalto mačiusią moterį Eglę, ieškančią sielos ramybės, būdo užsigydyti sudaužytos širdies žaizdas ir… antrosios pusės. Ji jau seniai nebeidealizuoja vyrų ir moterų santykių, yra pasiryžusi užsimerkti prieš vyrų netobulumą, tačiau tik su viena sąlyga...

S. Parulskio parašyta pjesė teatro scenoje tapo savotišku visuomeniniu moterų manifestu, pagaliau garsiai, drąsiai ir aštroko humoro forma atskleidusiu vidinį moters pasaulį.

Kosto Smorigino režisuoto spektaklio „Laukinė moteris“ kompozitorius – Ignas Juzokas, dailininkas – Vytenis Lingys. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių