Quantcast

LATGA administracijai vietoj J. Liniausko pradėjo vadovauti L. Baškevičienė

Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacijos LATGA administracijos direktore šią savaitę pradėjo dirbti teisininkė Laura Baškevičienė.

Ji pakeitė Joną Liniauską, vadovavusį LATGA nuo 2012-ųjų.

Kaip skelbia LATGA, iš viso konkurse į administracijos direktoriaus pareigas dalyvavo 70 kandidatų, į galutinį etapą pateko trys pretendentai. Po pokalbių su jais asociacijos taryba patvirtino naująją vadovę.

L. Baškevičienė kurį laiką dirbo asociacijos teisininke, vėliau tapo Teisės skyriaus vadove, o pastaruoju metu ėjo direktoriaus pavaduotojos pareigas.

„Daug metų dirbdama šioje organizacijoje, Laura ne tik sukaupė didelę darbo šioje srityje patirtį, bet ir susipažino su visais asociacijos privalumais ir trūkumais. Apie tai ji kalbėjo ir per konkursą, kartu pateikdama ir organizacijos misiją bei viziją. Negana to, ši kandidatė išsikėlė tikslus bei išvardijo priemones jiems pasiekti“, – sakė LATGA prezidentė, muzikos autorė Raminta Naujanytė-Bjelle.

„Mano tikslas – asociaciją paversti tikrais autorių namais, suvienyti visų atstovaujamų sričių autorius, o taip pat ir bendraujant su naudotojais visada rasti abiem pusėms priimtinus sprendimus“, – teigė L. Baškevičienė.

1990-aisiais įkurta nevyriausybinė autorių teisių organizacija LATGA  kolektyviai administruoja įvairių sričių autorių (muzikos, literatūros, audiovizualinių, vizualiųjų ir dramos) teises, renka ir paskirsto autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą.

Jai priklauso per 5 tūkst. fiziniai ir juridiniai asmenys. Didžiąją dalį – daugiau nei pusę – narių sudaro muzikos kūrinių ir dainų tekstų autoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių