Quantcast

Laisvės gynėjų dienai atminti – speciali LRT programa

  • Teksto dydis:

Minint 29-ąsias Sausio 13-osios metines visuomeninis transliuotojas parengė specialią Laisvės gynėjų dienai skirtą programą.

Radijo ir televizijos laidose Sausio 13-osios nakties įvykių atsiminimais dalysis jų liudininkai: esami ir buvę LRT darbuotojai, kurie buvo Lietuvos radijo ir televizijos pastate tuo metu, kai jį šturmavo sovietų desantininkai, ar kurie tą naktį rengė reportažus iš kitų miesto vietų, kuriose sprendėsi šalies likimas. Taip pat – sužeistuosius gelbėję medikai ir prie strategiškai svarbių Vilniaus objektų budėję gyventojai.

Sausio 13 d. 11.10 val. LRT televizija parodys 2019 metais sukurtą dokumentinį pasakojimą apie Loretą Asanavičiūtę, žuvusią prie televizijos bokšto. Tai yra dokumentinių filmų ciklo „Neužmiršti“ paskutinė, 14-oji dalis. Kurdami 1991 m. sausio 13-osios naktį žuvusių laisvės kovotojų portretus ciklo kūrėjai – Aistė Stonytė, Audrius Stonys, Česlovas Stonys – kalbino žuvusiųjų artimuosius, draugus ir kitus juos pažinojusius asmenis. Ciklo „Neužmiršti“ pasakojimus galima pasižiūrėti LRT mediatekoje.

Sausio 13 d. vakarą, 19.30 val. LRT televizijos eteryje – paramos nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms koncerto „Kartu iki pergalės“ tiesioginė transliacija. Jau ketvirtus metus vykstančio renginio metu bus nutiestas tiesioginis TV tiltas tarp dviejų šalių – pasijungimai vyks iš Vilniaus ir Kijevo; į abiejų šalių žiūrovus kreipsis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, bus parodyti vos prieš keletą savaičių nufilmuoti reportažai iš fronto Ukrainoje vietų.  Scenoje pasirodys abiejų šalių muzikos žvaigždės – Andrius Mamontovas, Vidas Bareikis, tik gimtąja kalba dainuojančių Ukrainos patriotų grupė „TaRūta“, operos solistas Merūnas Vitulskis, Saulius Urbonavičius-Samas ir grupė „Bix“, taip pat Veronika Povilionienė ir kiti. Koncerto metu žiūrovai bus kviečiami aukoti  skambinat trumpuoju telefono numeriu 1490 (auka 3 Eur).

Sausio 11 d., šeštadienis

LRT radijas

14.30 val. Laida „Draugystė veža“ (ved. Žydrė Gedrimaitė). Pokalbis su Bernadeta Lukošiūtė, Sausio 13-ąją dirbusia radijo studijoje, ir Laisvės gynėjų asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“ prezidentu Ričardu Dubicku, po patirtų traumų sėdusiu į neįgaliojo vežimėlį.

Sausio 12 d., sekmadienis 

LRT televizija

18 val. Atminimo laužų uždegimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje. Tiesioginė transliacija.

LRT PLIUS

19 val. Koncerto „In memoriam“ iš Šv. Jonų bažnyčios tiesioginė transliacija. Bus transliuojama ir per LRT klasikos radijo programą.

Sausio 13 d., pirmadienis 

LRT televizija

09.15 val. Iš ciklo „Lietuvos valstybės atkūrimo kronika“. Dokumentinis filmas. Rež. D. Vildžiūnas. 2015 m. I dalis.

10 val. Tiesioginė transliacija (su vertimu į gestų k.) iš iškilmingo minėjimo ir Laisvės premijos įteikimo ceremonijos Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios Akto salėje. Bus transliuojama ir per LRT radijo programą.

11.10 val. Dokumentinių filmų ciklo „Neužmiršti“ 14 dalis – pasakojimas apie Loretą Asanavičiūtę. Aut. Aistė Stonytė, Audrius Stonys, Česlovas Stonys. 2019 m.

12 val. Tiesioginė transliacija (su vertimu į gestų k.) iš valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijos Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje. Bus transliuojama ir per LRT radijo programą.

12.20 val. patriotinių dainų koncertas „Dainuoju Lietuvą“.

14.20 val. laida „Laba diena, Lietuva“. Dalyvaus esami ir buvę LRT darbuotojai, Sausio 13-osios liudininkai.

19.30 val. Paramos Ukrainai koncertas „Kartu iki pergalės“. Tiesioginė transliacija iš LRT Didžiosios studijos.

LRT radijas

09.05 val. Laida „Aktualijų studija“ (ved. Kristina Karlonė) bus transliuojama iš Kauno studijos, iš kurios netrukus po Sausio 13-osios įvykių buvo atkurta Lietuvos radijo transliacija. Laidoje dalyvaus ir atsiminimais, kaip buvo atkurta radijo transliacija, dalysis tų įvykių liudininkai, buvę LRT darbuotojai Vidas Mačiulis ir Modestas Patašius, taip pat filosofas Gintautas Mažeikis.

12.12 val. Laida „Tuzinas“ (ved. Guoda Pečiulytė). Pokalbis su Sausio 13-osios liudininku.

LRT PLIUS

16.45 val. dokumentinių filmų ciklo „Neužmiršti“ 14 dalis – pasakojimas apie Loretą Asanavičiūtę. Aut. Aistė Stonytė, Audrius Stonys, Česlovas Stonys. 2019 m.

17.30 val. Laisvės gynėjų dienai. Šv. Mišių iš Vilniaus arkikatedros tiesioginė transliacija.

19 val. Dokumentinė apybraiža „Mes nugalėjom“. Ved. Virginijus Savukynas.

19.25 Patriotinių dainų koncertas „Dainuoju Lietuvą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ta masonu

ta masonu portretas
žibuoklės simbolika tikrai nevykus - ne tam korupcijos schema primenančiam uždaram klubui kovojo ir žuvo lietuviai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių