Quantcast

Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (lapkričio 10 d.)

  • Teksto dydis:

Lapkričio 10 d. laidoje „7 Kauno dienos“ galėsite susipažinti su 50 metų audžiančia Kauno rajono gyventoja, sužinoti apie Antano Jasenkos tapybos parodą bei išgirsti kunigo Arnoldo Valkausko mintis apie piktąsias dvasias, raganas ir celibatą.

Ar žinote, ką reiškia špūlė, siūlų konusas, dvinytis, trinytis audimas, mestuvas? Šiandien šie žodžiai skamba kaip senoviški burtažodžiai. Tačiau tik ne Kauno miesto rajono gyventojai, profesionaliai audėjai Kazimierai Jančauskienei, kuri audžia jau 50 metų.

„Pradžioje nebuvo nieko“ – tai pirmosios kompozitoriaus, doc. Antano Jasenkos tapybos parodos, vykstančios KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete, pavadinimas. Pasak A. Jasenkos, menininkas, ieškodamas naujų metaforos ir egzistencijos formų, kūryboje turi turėti vieną aiškią idėją. Todėl ir paveikslų temos – nuo didžiojo pasaulio sprogimo iki Kristaus nukryžiavimo.


„Pokalbyje 450“ bus galima pasiklausyti nacionalinės egzorcistų asociacijos vadovo dr. kun. Arnoldo Valkausko minčių. Pašnekovas atskleis, ar egzistuoja piktoji dvasia, kodėl Lietuvoje tiek daug raganų, kas lėmė mažėjantį norinčių studijuoti kunigų seminarijoje skaičių bei ką mano apie celibatą.

„7 Kauno dienos“ – sekmadieniais, 11.30 val., per LRT PLIUS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių