Quantcast

Laidoje „Stop juosta“ – pažintis su legendiniu Kauno senamiesčio restoranu

  • Teksto dydis:

Šios savaitės laidos „Stop juosta“ maršrutas nr. 107 – „Gildija“.

Šio maršruto veikėjai: restorano „Gildija“ buvę darbuotojai – direktorė Irena Bezgelienė ir administratorius Algis Juškevičius.

Iš Laisvės alėjos ir miegamųjų Kauno rajonų, laidos komanda keliaus į Rotušės aikštę, kurioje stovi seniausias mūrinis pastatas. Tarpukariu čia įsikūrė senamiesčio arbatinė, o sovietmečiu – legendinis restoranas „Gildija“. Tai buvo aukščiausio lygio, liukso klasės restoranas, kuriame vakarus leisdavo buvusios Sovietų sąjungos partiniai vadovai, užsienio delegacijos, žalgiriečiai, estrados žvaigždės ir net kosmonautai.

Įdomu tai, kad „Gildijos“ ūkiskaitinei įmonei priklausė keli restoranai, barai, kavinės ir valgykla „Kauno svetainė“, kuri tarpukariu vadinta „Božegraika“. Kiekviena „Gildijos“ salė pasižymėjo unikaliu interjeru, specialiai pagamintais baldais, vardiniais indais bei padavėjų uniformomis. Išgirsite istorijų apie tai, kaip tuometinės krepšinio žvaigždės: Sabonis, Kurtinaitis, Čivilis, Chomičius leido vakarus šiame restorane ir kaip šiems namo padėdavo sugrįžti restorano administratorius. 

 

 

Laidoje sužinosite apie griežtus reikalavimus, kuriuos turėjo atitikti vienintelis Kaune liukso klasės restoranas, elitinius padavėjus bei firminį „Gildijos“ patiekalą. Taip pat apie restorane skambėjusią gyvą klasikinę muziką, išleistą plokštelę ir tai, kas šiandien liko iš šio garsaus restorano.

Laida „Stop juosta“ rodoma vasario 23-ą dieną, sekmadienį, 11 val. per LRT PLIUS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onanimui dar

Onanimui dar portretas
Po taves daugiau nebuvo NES labai dvoke kojinem.Knisa idiotai.

Onanimui

Onanimui portretas
Tu kiets jei buvai,labai brangu o tu-BUVAI.

Anonimas

Anonimas portretas
Buvau jame ne karta...Visada buvo tuscias nes dideles kainos..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių