Quantcast

Laidoje „7 Kauno dienos“ – ne tik apie Kryžių kalnelį bei Aleksotą (anonsas)

  • Teksto dydis:

Šią savaitę laidoje „7 Kauno dienos“ matysite: 30-ties metų istorija ir Kryžių kalnelis tanko vietoje.

Laidos komanda keliaus į Kryžių kalnelį, esantį prie VI-ojo forto Kaune. Vyresnieji dar pamena jo istoriją, kai tuo metu su atkurta Lietuva augusi karta gal tik girdėjo, kad kažkada čia, kur dabar kryžiai, stovėjo sovietinis tankas. Pasak istorikų, tankas ir buvo Kryžių kalnelio pradžia. Tik viskas prasidėjo ne čia, o prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus.

Laidoje bus tęsiamas pasakojimas apie Kauno rajoną Aleksotą. Pirmosios Lietuvos respublikos metais Linksmadvaryje, kadaise vadintame Viesulava, pradėti statyti architekto Mykolo Songailos projektuoti Vytauto Didžiojo universiteto fizikos-chemijos instituto rūmai. Iki šių dienų rūmai neišliko – per karą juos susprogdino atsitraukianti Vokietijos kariuomenė. Įdomu tai, kad Antrojo pasaulinio karo metu sunaikintą pastatą Jonas Oškinis kartu su KTU mokslininkais atkūrė virtualioje realybėje ir pristato ekskursijose. Virtualioje erdvėje rūmų didybę atkūrusiems mokslininkams toks projektas – pirmas.

Kauno „Parko galerijoje“ vyksta Dalios Kirkutienės tapybos darbų paroda „Pasimatymai“, atkeliavusi tiesiai iš Paryžiaus.

„Pokalbyje 450“ – VDU istorikas doc. dr. Kastytis Antanaitis. Apie kovo 11-tąją po 30 metų. Pašnekovo laida „7 Kauno dienos“ teirausis apie tai, ar prieš 30 metų Lietuva sugriovė tuometinę Sovietų Sąjungą, taip pat apie sausio 13-tą bei tai, kas, pasak istoriko, šiais laikais apie kovas dėl nepriklausomybės yra nutylima.

Laida „7 Kauno dienos“ bus rodoma kovo 8 dieną, sekmadienį, 11.30 val. per LRT PLIUS.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių