Quantcast

Kūrėjai kviečiami dalyvauti konkurse dėl stipendijų

  • Teksto dydis:

Kūrėjai kviečiami dalyvauti Lietuvos kultūros (LKT) tarybos konkurse dėl stipendijų, paraiškų bus laukiama iki kito pirmadienio, pranešė Kultūros ministerija.

Individualūs kultūros ir meno kūrėjai galės gauti 600 eurų mėnesinę stipendiją 3, 4, 5 arba 6 mėnesiams, paraiškas galima teikti LKT internetinėje svetainėje.

Stipendijos skiriamos individualiai kultūros ar meno kūrėjų kūrybinei raiškai skatinti ir palaikyti karantino metu.

Kultūros ministras Simonas Kairys primena, kad nevyriausybinės organizacijos, kultūros įstaigos bei individualūs menininkai gali pasinaudoti ir kitomis „išskirtinai kultūros sektoriui“ skirtomis pagalbos priemonėmis.

Meno kūrėjai taip pat gali kreiptis dėl kūrybinių prastovų išmokų, siekiančių minimalios mėnesinės algos dydį – tam kūrėjas turi Kultūros ministerijai pateikti laisvos formos prašymą, informaciją apie pajamas, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją ir kitus prašomus dokumentus.

Prašymai dėl prastovų priimami iki kiekvieno mėnesio 20-osios dienos, juos kartą per mėnesį svarsto Meno kūrėjų socialinės apsaugos komisija.

Tuo metu kultūros srities verslo atstovai Valstybinei mokesčių inspekcijai gali teikti paraiškas gauti vienkartinėms subsidijoms, jas galės gauti tos įmonės, kurių vidutinė mėnesio apyvarta sumažėjo bent 30 procentų.

Į šią paramą verslui gali pretenduoti ir nevyriausybinės organizacijos bei kultūros sektoriaus įmonės, vykdančios ekonominę veiklą.

Dėl prastovų į Užimtumo tarnybą gali kreiptis ir nevyriausybinių kultūros ir meno įstaigų ar kito kūrybinio verslo darbdaviai.

Svarstomas ir paramos mechanizmas panaudojant subsidijas asociacijų AGATA, LATGA bei AVAKA nariams.


Šiame straipsnyje: kūrėjaimenasstipendijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių