Quantcast

Kultūros taryba: per pandemiją kultūros sektoriui paskirstyta 22 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kultūros taryba pranešė baigianti įgyvendinti priemonių, skirtų koronaviruso pandemijos pasekmėms kultūros srityje mažinti, paketą.

Anot jos, šiuo metu kultūros ir meno organizacijoms bei kūrėjams baigiama paskirstyti 16,6 mln. eurų, numatytų Vyriausybės ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plane.

Be to, atsižvelgiant į pakitusias aplinkybes buvo perskirstytos Kultūros rėmimo fondo lėšos – daugiau nei 5 mln. eurų.

„Taigi, reaguojant į koronaviruso (COVID-19) plitimo ir su tuo susijusių aplinkybių padarinius, jų poveikio kultūros ir meno organizacijoms ir kūrėjams mažinimui iš viso numatyta paskirstyti beveik 22 mln. eurų“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame Kultūros tarybos pranešime.

Karantino laikotarpiu ir po jo Lietuvos kultūros taryba finansavo 1343 kultūros ir meno projektus, paskyrė 1515 individualių stipendijų kūrėjams ir išmokėjo 799 kompensacines išmokas savarankiškai dirbantiems kūrėjams.

Jau pradėtos mokėti ir subsidijos atšauktų renginių Lietuvoje ir užsienyje organizatorių nuostoliams padengti. Planuojama, kad bus išmokėta iki 1,21 mln. eurų, teigiama Kultūros tarybos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių