Quantcast

Kultūros pasu pasinaudojo beveik visos šalies mokyklos

  • Teksto dydis:

Šiais mokslo metais startavusiu Kultūros pasu pasinaudojo beveik visos šalies bendrojo ugdymo mokyklos, antradienį pranešė Švietimo ministerija.

Bemaž tūkstančio švietimo įstaigų mokiniai nemokamai dalyvavo įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose, kuriuos siūlė kino teatrai, teatrai, muziejai, bibliotekos, menininkai, viešosios įstaigos.

Iš viso mokyklos užsakė 6,7 tūkst. veiklų. Kultūros paso finansuojamos veiklos vyksta iki pat mokslo metų pabaigos.

Kultūros pasas buvo įdiegtas pernai rudenį kaip priemonė, kuria siekiama suteikti mokiniams galimybę prasmingai praleisti laisvalaikį arba paįvairinti ugdymą.

Iš pradžių jis buvo skirtas tik pradinukams, o nuo 2019 metų kultūros pasu gali naudotis visi mokiniai, kiekvienam skiriama 15 eurų kalendoriniams metams.

Kultūros ir meno paslaugomis gali pasinaudoti tik mokinių grupės ar klasės. Mokiniai gali aplankyti kultūros ir meno renginius, dalyvauti kultūrinės edukacijos užsiėmimuose.

Šiuo metu kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro daugiau nei 1,1 tūkst. pasiūlymų. Kasmet skelbiami ne mažiau kaip du kvietimai menininkams ir organizacijoms teikti paraiškas. Artimiausią kvietimą planuojama paskelbti birželį.

2018 metais kultūros pasu pasinaudojo 97 tūkst. pradinių klasių mokinių iš 853 mokyklų, tai yra 82 proc. visų pradinukų.

Pernai kultūros pasui Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė daugiau nei 624 tūkst. eurų, šiemet – 4,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių