Quantcast

Kultūros ministras vyksta į Vokietiją: tarsis dėl bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas antradienį vyksta į Vokietiją plėtoti kultūrinio bendradarbiavimo.

Jis su darbo vizitu lankysis Miunchene ir Frankfurte, pranešė Kultūros ministerija.

M. Kvietkauskas su Bavarijos žemės mokslo ir meno ministru Berndu Sibleriu Miunchene ketina pasirašyti ketinimų deklaraciją dėl kultūrinio bendradarbiavimo programos parengimo ir įgyvendinimo.

Šia deklaracija siekiama paskatinti ryšius tarp Lietuvos ir Bavarijos kultūros bei meno organizacijų. 2020 metų pirmoje pusėje turėtų būti patvirtinta bendradarbiavimo programa, o ją įgyvendinti planuojama 2021 metų pavasarį ir rudenį.

Miunchene numatyti ministro susitikimai su Bavarijos valstybinės bibliotekos, Miuncheno filharmonijos, muziejaus „Villa Stuck“, Miuncheno literatūros namų vadovais.

M. Kvietkauskas taip pat konsultuosis su Miuncheno koncertų salės projekto vadovu, dalyvaus susitikimuose su Žydų muziejaus ir nacionalsocializmo istorijos muziejaus „NS-Dokumentationszentrum“ atstovais.

Frankfurte, penktajame pagal dydį Vokietijos mieste, garsėjančiame tarptautine knygų muge, M. Kvietkauskas bendradarbiavimą kultūros srityje aptars su Heseno žemės mokslo ir meno ministerijos valstybės sekretore Ayse Asar (Aiše Azar), Frankfurto miesto meru Uwe Beckeriu (Uve Bekeriu). Ministras taip pat dalyvaus susitikimuose su Frankfurto žydų bendruomenės ir Žydų muziejaus atstovais, tarsis dėl bendradarbiavimo Lietuvai 2020-uosius pažymint kaip Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių