Quantcast

Kultūros ministerijos apdovanojimu pagerbta menotyrininkė R. Jurėnaitė

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ antradienį įteiktas menotyrininkei profesorei dr. Ramintai Jurėnaitei.

Taip įvertinti ypatingi jos nuopelnai Lietuvos kultūrai, iniciatyvos, inspiruojančios analitinį ir kritinį požiūrį į šiuolaikinį vizualų meną, parama menininkams, aktyvi kultūrinė ir visuomeninė veikla, asmeninė atsakomybė, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Apdovanojimą R. Jurėnaitei įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis palinkėjo profesorei nenuilstamos energijos, kuria menotyrininkė spinduliuoja tiek rengdama jaunus menotyrininkus, tiek rašydama savo mokslinius darbus, tiek išsaugodama pilietišką laikyseną.

„Šio ženklo įteikimas man yra proga padėkoti visiems, su kuriais yra tekę gyvenime dirbti ir Vilniaus dailės akademijoje, ir Soroso šiuolaikinio meno centre, ir kasmet rengiant „ArtVilnius“ meno mugę, ir pačiai Kultūros ministerijai, su kuria kiekvienam iš mūsų tenka labai daug bendradarbiauti“, – sakė profesorė.

R. Jurėnaitė yra viena iš svarbiausių pereinamojo Lietuvos laikotarpio asmenybių, savo pedagogine, menotyrine, ekspertine, administracine veikla turėjusi veiksmingos įtakos spartesniam posovietinio meno modernizavimui Lietuvoje. Ji pirmoji kuravo temines, Lietuvos meno istoriją pakeitusias, vaizduojamojo meno parodas.

Ne mažiau svarbi ir dabartinė jos veikla, gilų pažinimą demonstruojantys R. Jurėnaitės menotyriniai tekstai knygose, taiklios recenzijos, profesoriavimas Vilniaus dailės akademijoje. Aktyvus dalyvavimas kuratorinėje veikloje išskiria R. Jurėnaitę kaip vieną iš aktyviausių ir įtakingiausių meno lauko dalyvių Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių